NHO-blemme:

Sendte tabbemail til flere tusen

- Vi forstår veldig godt hvis noen ble skuffet.

HUPS: Administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, inviterte litt vel mange på middag i januar. Terje Pedersen / NTB
HUPS: Administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, inviterte litt vel mange på middag i januar. Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NHOs årskonferanse samler hvert år et par tusen av Norges aller mektigste personer til diskusjoner og foredrag.

Den indre kjernen av disse igjen, begrenset til et hundretall samfunnstopper, blir deretter påspandert middag, vin og underholdning samme kveld.

NHOs årsmiddag definerer altså langt på vei begrepet «det gode selskap».

PROMINENT: Gjestelista til NHOs årsmiddag inneholder en rekke prominenser. Her et eksempel fra den røde løperen før 2019-middagen, fra venstre Ap-topp Anniken Huitfeldt (Ap), Telenor-sjef Sigve Brekke, Schibsted-sjef og tidligere NHO-direktør Kristin Skogen Lund og NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: Heiko Junge / NTB
PROMINENT: Gjestelista til NHOs årsmiddag inneholder en rekke prominenser. Her et eksempel fra den røde løperen før 2019-middagen, fra venstre Ap-topp Anniken Huitfeldt (Ap), Telenor-sjef Sigve Brekke, Schibsted-sjef og tidligere NHO-direktør Kristin Skogen Lund og NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

- En flott avrunding på en dag med mange inntrykk og stort engasjement, men det er selve konferansen som er den viktige arenaen, sier direktør for regioner og samfunn i NHO, Gjermund Løyning om viktigheten av NHOs årsmiddag.

Forsøkte å melde seg på

Mandag fikk 2000 utvalgte samfunnstopper invitasjon til NHOs årskonferanse. Med «nogo attåt», kan man kanskje si.

- Ved en feil fikk alle som skulle inviteres til årskonferansen også den delen av invitasjonsteksten som bare skulle til de som også er invitert til middagen. Det skulle ikke ha skjedd, og det beklager vi, sier Løyning til Børsen.

Oslo 20220512. Reitan-familien representert ved Magnus (nærmest) og Ole Robert Reitan ankommer NHOs middag etter årskonferansen i Oslo Spektrum torsdag.Foto: Javad Parsa / NTB
Oslo 20220512. Reitan-familien representert ved Magnus (nærmest) og Ole Robert Reitan ankommer NHOs middag etter årskonferansen i Oslo Spektrum torsdag.Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

NHO gikk med andre ord på en e-postblemme som nok utløste et rush av fryd - for kort tid senere å bli avløst av (i hvert fall for noen) dyp skuffelse.

- Vi sendte ut ny og riktig invitasjon så raskt vi ble gjort oppmerksom på dette fra noen som hadde forsøkt å melde seg på middagen uten å lykkes, vedgår Løyning.

- Vi forstår veldig godt hvis noen ble skuffet, tilføyer han.

Beklager ulempene

I e-postene som ble sendt ut i tusentall, der NHO altså måtte krype til korset og trekke tilbake invitasjonene til den prestisjefulle elitemiddagen, heter det følgende:

«Kjære (navn). Vi beklager en feil i invitasjonen du mottok til NHOs årskonferanse. Der sto det at du er invitert til NHOs årskonferanse og årsmiddag. Rett informasjon er at du er invitert til årskonferansen. Vi beklager på det sterkeste ulempene dette medførte!»

NHOs region- og samfunnsdirektør Gjermund Løyning har ikke svart på Børsens spørsmål om hvor mange som rakk å melde seg på av de som ikke får plass rundt de runde bord, og heller ikke hva som utløste tabben.

Men han understreker følgende om selve hovedarrangementet - altså årskonferansen i Oslo Spektrum mandag 5. januar:

- Den er viktig fordi den samler næringsliv, politikk, akademia og offentlig sektor på en unik måte. Vi håper alle som har fått invitasjon kommer dit.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer