Sendte Twitter-sjefen bæsje-emoji

Milliardær Elon Musks konflikt med Twitter-sjef Parag Agrawal når nye høyder.

KRANGLER: Tesla-gründer Elon Musk har varslet at han vil betale en lavere sum for Twitter enn han først anslo. Arkivfoto: Joe Skipper / Reuters / NTB
KRANGLER: Tesla-gründer Elon Musk har varslet at han vil betale en lavere sum for Twitter enn han først anslo. Arkivfoto: Joe Skipper / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Elon Musk varslet at han ville kjøpe Twitter for 44 milliarder dollar. Kort tid seinere sa han at han ville reforhandle avtalen, og åpnet for å betale en vesentlig lavere pris for selskapet.

Bakgrunnen er blant annet andelen ikke-reelle brukere, altså såkalte «bots».

Twitter har flere ganger hevdet at under fem prosent av brukerne deres er bots, blant annet i flere kvartalsrapporter.

Musk mener at denne prosentandelen er vesentlig høyere, og at plattformen dermed har færre reelle brukere enn det framstår.

- Jeg venter fortsatt på en logisk forklaring på antallet falske brukere og kontoer som bare sprer spam på Twitter. Og Twitter nekter å forklare. Dette virker rart for meg, sa Musk på en konferanse i Miami, ifølge Financial Times.

Tirsdag sier han ifølge Reuters at avtalen med Twitter ikke kommer til å gjennomføres før han får en avklaring på dette.

Ser ekte ut

Kommentaren gjorde at administrerende direktør Prag Agrawal publiserte en lang redegjørelse på plattformen, om hvordan selskapet jobber med å holde antallet bots nede.

Over 14 tweets redegjør han for sitt ståsted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer