Sendte Twitter-sjefen bæsje-emoji

Milliardær Elon Musks konflikt med Twitter-sjef Parag Agrawal når nye høyder.

KRANGLER: Tesla-gründer Elon Musk har varslet at han vil betale en lavere sum for Twitter enn han først anslo. Arkivfoto: Joe Skipper / Reuters / NTB
KRANGLER: Tesla-gründer Elon Musk har varslet at han vil betale en lavere sum for Twitter enn han først anslo. Arkivfoto: Joe Skipper / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Elon Musk varslet at han ville kjøpe Twitter for 44 milliarder dollar. Kort tid seinere sa han at han ville reforhandle avtalen, og åpnet for å betale en vesentlig lavere pris for selskapet.

Bakgrunnen er blant annet andelen ikke-reelle brukere, altså såkalte «bots».

Twitter har flere ganger hevdet at under fem prosent av brukerne deres er bots, blant annet i flere kvartalsrapporter.

Musk mener at denne prosentandelen er vesentlig høyere, og at plattformen dermed har færre reelle brukere enn det framstår.

- Jeg venter fortsatt på en logisk forklaring på antallet falske brukere og kontoer som bare sprer spam på Twitter. Og Twitter nekter å forklare. Dette virker rart for meg, sa Musk på en konferanse i Miami, ifølge Financial Times.

Tirsdag sier han ifølge Reuters at avtalen med Twitter ikke kommer til å gjennomføres før han får en avklaring på dette.

Ser ekte ut

Kommentaren gjorde at administrerende direktør Prag Agrawal publiserte en lang redegjørelse på plattformen, om hvordan selskapet jobber med å holde antallet bots nede.

Over 14 tweets redegjør han for sitt ståsted.

- Utfordringen er at mange av kontoene som på overflaten ser falske ut, faktisk er ekte mennesker. Og noen av spam-kontoene som faktisk er de farligste, og kan gjøre størst skade på brukerne våre, kan se helt legitime ut på overflaten, skriver Agrawal.

Han skriver at de jobber daglig med å fjerne så mange spam-kontoer som mulig, uten å utestenge reelle brukere.

- Vi vet at vi ikke er perfekte når det kommer til å oppdage spam. Det er også derfor, til tross for alle tiltakene jeg har redegjort for, vi vet at noe fortsatt slipper gjennom. Og hvert kvartal har vi estimert at under fem prosent av mDAU (daglige brukere) det kvartalet er spam-kontoer, skriver Agrawal.

Han mener også at det ikke er mulig å gjøre et eksternt estimat, siden man da må få tilgang til sensitive data.

Ikke fornøyd

Musk er tilsynelatende ikke fornøyd med utredningen. Som svar til Agrawal publiserte Musk en meget kort melding.

Twitter-meldingen består av en emoji av en haug med avføring med et smilefjes på.

I en oppfølgingsmelding spør Musk om hvordan personer som bruker penger på reklame på Twitter da kan vite at de får verdi for pengene sine, hvis man ikke kan gjennomføre en ekstern vurdering av andelen falske kontoer.

Spørsmålet er foreløpig ikke besvart av Agrawal.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer