Ser du hva som mangler?

På denne brygga på den franske rivieraen skal oligark-yachtene inntil nylig ha ligget som perler på ei snor.

TOMT: Her, på «milliardærmoloen», lå inntil nylig flere yachter som skal ha tilhørt oligarker. Nå er de søkk vekk. Foto: Casper Stang

TOMT: Her, på «milliardærmoloen», lå inntil nylig flere yachter som skal ha tilhørt oligarker. Nå er de søkk vekk. Foto: Casper Stang

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På denne moloen i havna Port Vauban, ved gamlebyen like ved det ettertraktede luksusområdet Cap D'Antibes, lå det opptil ganske nylig en rekke med luksusyachter.

Brygga, som kalles «milliardærmoloen» var lenge en trygg havn for luksusfartøyene tilhørende enkelte i Russlands økonomiske elite.

Men etter at Vesten - med EU, USA og Storbritannia i spissen - varslet kraftige sanksjoner rettet mot Putins indre krets, heriblant oligarker, er ikke havna på den franske riviera lenger en trygg lekegrind for Russlands økonomiske elite.

Et ferskt bilde viser at luksusrekka, med blant annet oligark-yachten «Dilbar», er erstattet med et glissent syn.

Sanksjonsflukt

Det opplyser kilder til Børsen, som hevder flere av yachtene som lå fortøyd som perler på en snor langs denne brygga, tilhørte oligarker.

Hvor disse yachtene har tatt veien, er et åpent spørsmål. De siste dagene har det imidlertid kommet flere rapporter om at fem superyachter eid av oligarker er ankret opp eller seiler mot Maldivene.

Dette gjør de trolig for å rømme fra de strenge sanksjonene til EU, USA og Storbritannia, ettersom Maldivene ikke har noen utleveringsavtale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.