Ser etter de som er «annerledes»

Nicolai Tangen forklarer hva som skal til for å få jobb i Oljefondet.

FOR Å LYKKES: Sjef i Oljefondet, Nicolai Tangen, forklarer hva han har lært av 2020 og hva som skal til for å kunne jobbe i Oljefondet. Reporter: Matias Grinde. Video: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Sørlendingen går nå inn i sitt første hele år som sjef for Oljefondet. Men noen nyttårsforsetter har han ikke.

- Vet du hva, nyttårsforsetter har jeg aldri drevet med. På engelsk er det noe som heter «now is the best time». Min filosofi er at hvis det er noe jeg vil forandre på, eller ikke er fornøyd med, så bare setter jeg i gang med én gang, sier Tangen til Børsen etter NHOs årskonferanse.Der påpekte Tangen at Oljefondet både er et generasjonsfond, og et reservefond. Generasjonsfond fordi det er bestemt at man kan bruke om lag tre prosent av fondet hvert år. I tillegg åpner krisetider for å bruke noe ekstra.

- Det er jo ganske utrolig at Oljefondet i fjor sto for cirka 25 prosent av statsbudsjettet, og vi er jo bare 530 mennesker, sa Tangen på scenen.

Han sier det tilsvarer rundt 7000 kroner per nordmann i måneden i denne kriseperioden.

Tangen hadde en turbulent inngang til jobben som Oljefond-sjef. Lenge var det usikkert om han kunne tiltre. Etter en månedslang drakamp og kritikk fra flere hold, så han seg til slutt nødt til å selge seg ut av fondsselskapet sitt, AKO Capital, og sette pengene i banken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer