Stortingsvalget

Ser rødt: - Opprørende

MDGs Arild Hermstad mener at russiske oligarker og kuwaitiske oljesjeiker i praksis kjøper seg innflytelse i valgkampen gjennom en reklamekampanje fra Norsk olje og gass. Bransjeorganisasjonen avviser anklagene.

- VANVITTIG: MDG-nestleder Arild Hermstad lar seg kraftig provosere av Norsk olje og gass' reklamekampanje «Det store bildet». Foto: Terje Pedersen / NTB
- VANVITTIG: MDG-nestleder Arild Hermstad lar seg kraftig provosere av Norsk olje og gass' reklamekampanje «Det store bildet». Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

- Vi synes det er ganske vanvittig at den internasjonale oljeindustrien ut i valgkampen driver en svær propagandakampanje som har som formål å få folk til å la være å stemme på partier som vil få slutt på de privilegiene som oljeindustrien i Norge har, sier MDGs Arild Hermstad til Børsen.

Han lar seg kraftig provosere av Norsk olje og gass' reklamekampanje «Det store bildet», som skal bidra til «en reflektert og nyansert debatt om dilemmaene» vi står overfor når det gjelder framtidas olje- og gassproduksjon, ifølge bransjeorganisasjonen selv.

Store økonomiske muskler

Reklamekampanjen har rullet på sosiale medier, i aviser og på buss- og trikkestopp i flere år - også under årets valgkamp, og blir finansiert av organisasjonens egne medlemsselskaper.

- Det står at det er Norsk olje og gass som står bak denne reklamekampanjen, men det er jo faktisk ikke helt sant fordi de selskapene som er med i Norsk olje og gass, er stort sett hele den internasjonale oljeindustrien, sier Hermstad.

Mer enn 100 bedrifter knyttet til virksomhet på norsk sokkel - deriblant russiske Lukoil - er medlemmer av Norsk olje og gass. Hermstad peker imidlertid på at det ikke blir opplyst hvor store summer medlemsbedriftene betaler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.