Bent Stiansen, kokk og driver av gourmetrestauranten Statholdergaarden, mener at lønnsstøtteordninga er en billig løsning for regjeringa. Han mener at den absolutt ikke treffer.
- Grunnen er at hotell- og restaurantbransjen, samt andre bedrifter er fratatt muligheten til å skjenke alkohol. I tillegg har regjeringen snakka høyt om og vært tydelig på at vi ikke skal treffe hverandre. Det er sosialt uakseptabelt, sier Stiansen til Dagbladet.
Han forteller at så lenge bransjen er fratatt skjenkebevillingen, så blir det umulig å drive restaurant.
- Vi kan ikke ta inn ansatte for å produsere for lager. Det er ikke det vi driver med. Vi produserer fersk mat.
Stiansen hadde håpet at ordningen skulle gi hundre prosent permisjonspenger til arbeidsfolk, på inntil en halv million kroner.
- Da hadde de ansatte vært trygge i den perioden skjenkinga er fratatt oss, sier han.
Han trekker fram pliktig lønnsutbetaling i ti dager for arbeidsgiver og forteller at det i hans tilfelle tilsvarer en million kroner, hvor 14,3 prosent går til Arbeidsgiveravgift.
Stiansen er imidlertid glad for at regjeringen legger opp til at november og desember kan splittes opp, men at det betyr lite dersom man i løpet av høsten har klart å «sprengjobbe» seg opp til et lite overskudd, som bare vil bli spist av regjeringen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger