Skjenke-debatt i Trondheim

Ser trend: - Engstelige for smitte

Plutselig dukket smittespredning fra britiske og sørafrikanske virus opp. Men bare Høyre og Fremskrittspartiet ville stenge ølkranene.

NEDE I KNESTÅENDE: Pubeier Staffan Karlsson i Trondheim mener utelivsbransjen i byen er nede i knestående. Bare ett ord om situasjonen for kolleger i Oslo - tragisk. Foto: Ole Martin Wold
NEDE I KNESTÅENDE: Pubeier Staffan Karlsson i Trondheim mener utelivsbransjen i byen er nede i knestående. Bare ett ord om situasjonen for kolleger i Oslo - tragisk. Foto: Ole Martin Wold Vis mer
Publisert

Full skjenkestopp på byen i sju dager var det eneste forslaget som ikke ble vedtatt.

Ellers gjorde formannskapet i Trondheim en rekke, midlertidige hasteinnstramminger for å skjerme innbyggerne og folk for øvrig mot hurtigsmittende virusmutasjoner fra Storbritannia og Sør-Afrika.

Oslo har hatt full stopp i alkoholservering på utesteder siden 6. november i fjor på grunn av corona-pandemien.

Etter råd fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet foreslo kommunedirektøren i Trondheim samme, midlertidige tiltak for de folkevalgte i landets tredje største by.

Full stopp: Høyre og Frp

Men nei, bare Høyre og Fremskrittspartiet stemte for full alkokutt.

Et forslag om å skyve fram skjenkestoppen i to timer fra klokka 24 til 22, ble vedtatt med 8 mot 3 stemmer.

Forslaget ble lansert av uavhengig representant Ragna Vorkinnslien, opprinnelig valgt inn for Rødt og tidligere bartender. Hun fikk med seg Arbeiderpartiet og ordfører Rita Ottervik, SV, MDG, Senterpartiet og Venstre.

Tradisjonelle partilinjer på landsbasis gjelder ikke alltid i trønderhovedstaden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer