Full skjenkestopp på byen i sju dager var det eneste forslaget som ikke ble vedtatt.
Ellers gjorde formannskapet i Trondheim en rekke, midlertidige hasteinnstramminger for å skjerme innbyggerne og folk for øvrig mot hurtigsmittende virusmutasjoner fra Storbritannia og Sør-Afrika.
Oslo har hatt full stopp i alkoholservering på utesteder siden 6. november i fjor på grunn av corona-pandemien.

Dystre spådommer for Norge
Etter råd fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet foreslo kommunedirektøren i Trondheim samme, midlertidige tiltak for de folkevalgte i landets tredje største by.
Full stopp: Høyre og Frp
Men nei, bare Høyre og Fremskrittspartiet stemte for full alkokutt.
Et forslag om å skyve fram skjenkestoppen i to timer fra klokka 24 til 22, ble vedtatt med 8 mot 3 stemmer.
Forslaget ble lansert av uavhengig representant Ragna Vorkinnslien, opprinnelig valgt inn for Rødt og tidligere bartender. Hun fikk med seg Arbeiderpartiet og ordfører Rita Ottervik, SV, MDG, Senterpartiet og Venstre.

Oslos «ukjente» uteliv: - 2000 booket
Tradisjonelle partilinjer på landsbasis gjelder ikke alltid i trønderhovedstaden.
Hva sier utelivsbransjen i Trondheim om situasjonen?
Svenske Staffan Karlsson driver tre serveringssteder – Cafe 3B og to O'Learys. Det nyeste O'Learys-stedet er stengt.
– Vedtaket om stenge servering klokka 22 denne perioden var i alle fall bedre enn det verste, full stopp. Bransjen vår her i Trondheim er allerede nede i knestående, sier Karlsson mens han gjør klart for ettermiddagens åpning på O'Learys i Nordre gate.

- Min stille protest
– Hva vil to timers tidligere stengning bety?
– Kanskje ikke så mye her på O'Learys. Mange av gjestene kommer for å se sport, og de store begivenheten på tv skjer gjerne tidligere på kvelden.
– Er det noen trekk du har merket hos dere, som tross alt har holdt åpent hele tiden unntatt den nasjonale skjenkestoppen i fjor vår?

Ett ord – tragisk
– En veldig klar trend som både jeg og kolleger ser, er at langt færre folk går ut til serveringsstedene. De er rett og slett engstelige for å bli smittet.
– Hva sier du om og til kolleger i Oslo, som har hatt full skjenkestopp i mer enn tre måneder nå?
– Tragisk. Det er bare ett ord for den situasjonen. Jeg skjønner ikke noe hvis særlig mange overlever der.
– Ikke alkoholpolitikk
Det er altså et forslag fra Rødt-valgte, uavhengige representant Ragna Vorkinnslien som fikk klart forslag for å fortsette skjenking.

– Hva er det som gjør tradisjonelle partilinjer ellers i landet tilsynelatende bakvendt i Trondheim?
– Denne konkrete saken dreier seg ikke om alkoholpolitikk. Men det handler om arbeidsplasser og frykt for at veldig mange kan bli arbeidsledige. Formannskapet hadde et møte med LO og NHO nå seinest torsdag. Det er stor bekymring for arbeidssituasjonen, sier Vorkinnslien.
– Har din jobb som bartender hatt betydning for det som ble vedtatt?
– Nå er jeg kommunalråd og valgt inn i formannskapet. Det stemmer at jeg har jobbet som bartender. Og jeg tror den erfaringen har gitt meg bedre bakgrunn for å forstå situasjonen i arbeidslivet.