«Atlantic Crossing»

Serieskaperen konkurs

Selskapet til skaperen av den omstridte NRK-serien «Atlantic Crossing» er konkurs.

STORSATSING: Sofia Helin, Tobias Santelmann, og Kyle MacLachlan spiller hovedrollene i det historiske dramaet «Atlantic Crossing». Nå er regissørens selskap slått konkurs. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I november i fjor måtte NRKs dramasjef Ivar Køhn, serieskaper Alexander Eik og manusforfatter Linda May Kallestein svare på beskyldninger om historieforfalskning rettet mot storserien «Atlantic Crossing» i kringkastingsrådet.

Tirsdag denne uka ble Eiks heleide selskap Eikon AS slått konkurs. Boet ble åpnet i Oslo byfogdembete etter en begjæring fra Skatteetaten.

Eik er også kreativ leder i selskapet Cinenord, som er produksjonsselskapet bak «Atlantic Crossing».

Eiks private selskap Eikon står oppført i Brønnøysundregistrene i bransjekategorien produksjon av film, video og fjernsynsprogrammer. Eikon hadde, ifølge tall Børsen har hentet ut, driftsinntekter på 2 millioner kroner og leverte et resultat på 1,5 millioner kroner i 2019.

Børsen har så langt ikke fått svar på våre henvendelser til Eik.

Skattekrav

Bostyrer er advokat Hans Otto Meyer i Rime Advokater.

- Skatteetatens krav i hovedsak er ubetalte skatter og avgifter på 340 000 kroner fra 2019. Vi er helt i innledende fase, og jeg har ikke ytterligere oversikt over situasjonen i selskapet, sier Meyer til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer