Barnehage på Bygdøy:

Serverer catering til barna

Det er stor forskjell i pris for barnehager i Oslo. En av de dyreste ligger i bydel Frogner.

KOSELIG: Hakkespetten Barnehage ligger i «landlige omgivelser, med skog og sjø som nærmeste naboer», på Bygdøy i Oslo. Foreldre må betale 900 kroner for mat til barna i måneden. FOTO: Privat

KOSELIG: Hakkespetten Barnehage ligger i «landlige omgivelser, med skog og sjø som nærmeste naboer», på Bygdøy i Oslo. Foreldre må betale 900 kroner for mat til barna i måneden. FOTO: Privat

Vis mer
Publisert

I den private barnehagen Hakkespetten i Frogner bydel i Oslo får barna varmmat fra cateringbyrå fem dager i uka.

- Vi ønsket å gi barna et fullt og variert kosthold og at de skulle slippe å ha med seg matpakke. Det var noe foreldrene ønsket også, sier barnehagens leder Trine Hagalia til Dagbladet.

Barna får også frokost, ettermiddagsmat, frukt og grønt, forteller hun.

Det var Avisa Oslo som omtalte saken først.

Stor variasjon i pris

Ifølge avisa, som viser til Utdanningsdirektoratets nyeste tall fra 2022, har Hakkespetten den høyeste kostprisen av alle barnehager i hovedstaden.

Oppholdet i den private barnehagen koster 3000 kroner i måneden, i tillegg til mat for 900 kroner. Det er en av de dyreste barnehagene i Oslo, ifølge Utdanningsdirektoratets tall.

Det er stor forskjell i kostpris i barnehagene i bydelene, viser oversikten.

Til sammenlikning er den høyeste kostprisen 500 kroner i bydel Stovner, som har lavest gjennomsnitt på kostpris av alle bydelene.

I kommunale barnehager er det et tak på 200 kroner i måneden for mattilbudet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer