Ordfører advarer øltørste naboer:

Serverer fortsatt alkohol: - Ikke kom hit

Ti kommuner i Oslo-regionen, samt 15 randsonekommuner har serveringsnekt på alkohol. På Jessheim er ølkrana fortsatt åpen.

HAR ALKOHOLSERVERING: I disse dager er det krevende å finne et serveringssted som tilbyr alkohol i Oslo-regionen. Ullensaker kommune har imidlertid åpne kraner. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB
HAR ALKOHOLSERVERING: I disse dager er det krevende å finne et serveringssted som tilbyr alkohol i Oslo-regionen. Ullensaker kommune har imidlertid åpne kraner. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordre Follo, Oslo, Nesodden, Vestby, Ås, Indre-Østfold, Frogn, Enebakk, Moss, Våler, Asker, Aurskog-Høland, Bærum, Drammen, Lier, Lillestrøm, Lunner, Lørenskog, Marker, Nittedal, Rakkestad, Rælingen, Råde, Skiptvet og Horten.

I disse kommunene fant regjeringen fram tangen og gikk løs på ølkranene i helga. Utbruddet av den muterte virusvarianten i Nordre Follo har ført til strenge nedstenginger i Oslo-regionen.

Det finnes imidlertid en kommune som inntil videre har unnsluppet skjenkeforbudet: Ullensaker.

- Vi er ikke rammet av de bestemmelsene som gjelder for mange andre kommuner. Det skyldes blant annet at vi befinner oss ganske langt unna Nordre Follo. Videre er det lite pendling fra innbyggere i Ullensaker til det området, sier Ullensaker-ordfører, Eyvind Jørgensen Schumacher (Ap), til Børsen.

- Hold deg hjemme

Et av strakstiltakene fra regjeringen i helga var å stenge dørene til Vinmonopolet i Oslo-området. Det førte til enorme køer ved utsalgsstedene i Asker, Bærum og Lier. Regjeringen endte med å snu på hælen.

I Ullensaker ligger blant annet Jessheim, som byr på en rekke serveringssteder. For enkelte kringliggende kommuner, eksempelvis Lillestrøm, er dette en populær by for helgeutvandring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer