Nyåpnet Oslo-restaurant:

Serverte biff med termometer

Nyåpnede La Fable legger seg langflate for kvelden alt gikk galt - samtidig som anmelderne var på besøk.

LANGFLAT: Theo Harnois endte opp å servere biff med termometer da anmelderne fra Dagens Næringsliv var på besøk. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: La Fabre
LANGFLAT: Theo Harnois endte opp å servere biff med termometer da anmelderne fra Dagens Næringsliv var på besøk. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: La Fabre Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har lagt oss langflate for servicen den kvelden. Det var en av de første kveldene vi var fullbookede, med et helt nytt team under opplæring.

- Jeg fikk litt bakoversveis den dagen, sier daglig leder Theo Harnois på nyåpnede La Fable.

Restauranten, som ligger rett ved siden av Stortinget i Oslo sentrum, ble fredag anmeldt i Dagens Næringsliv. Anmeldelsen er i all hovedsak positiv til både meny, mat og service, men DNs anmeldere beskriver i detalj en svært spesiell kveld der flere gjester reagerte på både mat og service.

«Få dette vekk fra meg!»

Theo Harnois sto midt i dramaet som utspilte seg på den første fullbookede lørdagen i restauranten.

«En halvspist rett bæres ut igjen til et nabobord - på tallerkenen og oppi selve matrestene, ligger en uhyrlig svart plastdings og lyser. Betjeningen spiller ut sitt siste desperate kort mot noen gjester som har sendt ut mat de anser for kald. Et termometer juger kanskje ikke, men det er likevel en total fallitterklæring vi her bevitner. På La Fable har ikke kunden alltid rett», skriver DN i sin anmeldelse og siterer gjesten på følgende:

- Dette kunne dere spart dere, sier gjesten og legger armene i kors over måleredskapet han er forelagt oppi sin forkastede mat.

- Få dette vekk fra meg!

Hentet termometeret

Theo Harnois forteller Dagbladet at han husker «de fleste kvelder», men akkurat denne kvelden er brent fast i minnet.

Det var nemlig han som serverte biff med termometer - for å bevise at kunden tok feil.

- Det var et bord som opplevde feil med servicen og slo seg vrange da det var noe galt med maten i første omgang. Dette var beklagelig og vi var åpne på at det var vi som rotet, og gjorde det vi kunne for å rett opp i feilen. Da de fikk maten i andre omgang fikk de tilbehøret først mens kjøkkenet var under et ekstremt trykk, forteller Harnois, som selv gikk inn og sørget for at maten som ble servert skulle være varm på forsøk nummer to.

- Jeg gikk personlig ut på kjøkkenet og ba om at entrecôten ikke skulle hvile før den ble servert - som den egentlig skal - men komme rett fra grillen. Så fikk jeg høre at maten var for kald igjen. Gjesten trakk her opp temperaturen på kjøttet, at ikke det var varmt nok - at det ikke holde den temperaturen det skulle.

Det var da servicen gikk over stokk og stein for Theo Harnois og La Fable. Restaurantsjefen gikk til bordet og ba dem pent om å kjenne på kjøttet han var helt overbevist om hadde riktig temperatur.

- Da stakk jeg termometeret i kjøttet, og det viste 39 grader. Dette var 15 minutter etter at kjøttet kom ut av kjøkkenet. Da gikk jeg bort til gjesten og sa «unnskyld, men nå har ikke klagen noe større grunnlag for meg. Ja, serveringen var feil, siderettene kom før og vi rotet, men temperaturen er som den skal være», sier Harnois.

Passer på bookingen

DNs anmeldere beskriver at stemningen smittet over på nabobordene. Et glass vin fikk også passet påskrevet: Det luktet hestemøkk.

- Vi la oss i etterkant langflate og prøvde å kommunisere med gjestene rundt, noe jeg sjeldent gjør. Men for å vise respekt for teamet vårt og det arbeidet de gjør var det nødvendig i dette tilfellet. Vi aksepterer feilene vi gjør, men kritikk vi får må være saklig og rettferdig. Det opplevde jeg at det ikke var i dette tilfellet. Kjøttet som ble servert var varmt nok og perfekt stekt.

- Det at kunden alltid skal ha rett er en litt gammel måte å drive restaurant på. Vi inviterer folk hjem til oss og står fast på det vi gjør og beklager hvis noe er feil, men vi må oppleve at kritikk er korrekt og treffer, sier Harnois.

Restauranten har tatt flere grep etter kvelden da det meste gikk galt - men de likevel fikk en positiv anmeldelse i DN.

- Vi har mer kontroll på bookingene, og fordeler gjestene over lengre tidsintervaller, slik at flyten i servicen blir bedre og vi klarer å opprettholde kvaliteten vi skal ha, sier Theo Harnois, som håper anmeldelsen ikke skremmer bort gjestene.

- På tross av en vanskelig kveld så håper vi at vi kan invitere tilbake alle de gjestene som vi hadde besøk av denne kvelden til en opplevelse som er mye bedre. Denne servicen var ikke slik den skulle være - det forteller anmeldelsen klart - men vi vet at vi kan mye bedre og jobber iherdig hver eneste kveld for å gi gjestene våre gode og unike matopplevelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer