- Sesong fra helvete

Oppblussingen i coronasmitten gjør at flere store europeiske skidestinasjoner frykter stort for den kommende sesongen.

FULL SPLID: I EU er det full uenighet rundt åpningen av Europas skirsorter. Mange frykter at de går nok en blytung sesong i møte. Her fra den Østerriske byen Ischgl. Foto: Neale Haynes / REX / NTB
FULL SPLID: I EU er det full uenighet rundt åpningen av Europas skirsorter. Mange frykter at de går nok en blytung sesong i møte. Her fra den Østerriske byen Ischgl. Foto: Neale Haynes / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om smittetallene ser ut til å ha stabilisert seg noe i enkelte europeiske land, er det likevel en svært skjør smittesituasjon.

Med vinteren rett rundt hjørnet er det nå ventet stor spenning rundt hvordan skisesongen blir.

Men en berg-og-dal-bane av optimisme og nye, nedslående beskjeder, fryktes det at skidestinasjonene i Europa går nok en vanskelig sesong i møte.

«Umulig»

Den siste tida har flere lands myndigheter tatt til orde for å holde skidestinasjonene stengt inntil 2021.

Blant disse er Italias statsminister Giuseppe Conte og Tysklands forbundskansler Angela Merkel, som har bedt alle EU-land om å stå sammen om denne beslutningen, skriver NTB.

Tirsdag uttrykte også Frankrikes statsminister Emmanuel Macron at det virket «umulig» å åpne skianleggene dette året, selv om ingen beslutning offisielt er tatt.

Jule- og nyttårsferien er kickstart for flere av de europeiske skidestinasjonene og står for en betydelig andel av årsinntekten.

Selv om flere av skidestinasjonene i Østerrike åpner tre uker seinere enn vanlig, planlegger de likevel å åpne dørene 17. desember. Blant disse er St. Anton, Lech og Zurs, samt Ischgl, som var et arnested for coronasmitten i vår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer