Airbus 350

Setter 20 fly bakken

Milliardavtale står på spill.

SKADER I LAKKEN: Dette bildet skal vise et av Qatar Airways A350-fly, der lakken ser ut til å sprekke opp og avdekker koppernettingen (ECF) under. Airbus hevder dette ikke er et sikkerhetsproblem. Foto: NTB / Reuters
SKADER I LAKKEN: Dette bildet skal vise et av Qatar Airways A350-fly, der lakken ser ut til å sprekke opp og avdekker koppernettingen (ECF) under. Airbus hevder dette ikke er et sikkerhetsproblem. Foto: NTB / Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Problemene med Airbus 350 ble først kjent i mai, seks måneder etter at flyselskapet Qatar Airways sendte et av flyene sine til nylakkering før fotball-VM

Vitner som har flydd med Qatar Airways har beskrevet de angivelige skadene som bobler og dype hakk i lakken, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

20 fly på bakken

Bilder som skal være fra et av Qatar Airways flyskrog, viser at lakken sprekker opp og flasser av, og avdekker kopperfolie (ECF).

Nå har det nasjonale flyselskapet i Qatar satt 20 av sine Airbus 350-fly på bakken. Der blir de stående fram til man har funnet en definitiv årsak til skadene, og en permanent løsning på problemet.

Flyselskapet sier de handler på vegne av lokale myndigheter.

«Kosmetiske skader»

Ytterligere fem flyselskap skal ha meldt bekymring vedrørende lakkskader, ifølge dokumenter som Reuters skal ha fått tilgang til. Tre av disse bekrefter overfor nyhetsbyrået at de har opplevd «kosmetiske skader».

Airbus hevder på sin side at det ikke er noen fare for sikkerheten med A350-flyene. De beskriver problemene med lakken som «kosmetisk».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer