Ukraina-krigen:

- Setter ham i en vanskelig situasjon

Eksperter mener dette grepet kan knekke Putin.

NÅDESTØTET: Russlands president Vladimir Putin har sidestilt EUs foreslåtte olje-sanksjoner med å begå «økonomisk selvmord». Foto: Mikhail Metzel / Sputnik / Kremlin Pool Photo via AP / NTB
NÅDESTØTET: Russlands president Vladimir Putin har sidestilt EUs foreslåtte olje-sanksjoner med å begå «økonomisk selvmord». Foto: Mikhail Metzel / Sputnik / Kremlin Pool Photo via AP / NTB Vis mer
Publisert

Sanksjonene har regnet over Vladimir Putin og hans regime etter at Russland invaderte Ukraina i februar.

Ifølge Bloomberg er det ingen andre land i verden som er underlagt flere sanksjoner enn Russland akkurat nå.

Men takket være stigende priser på landets olje- og gasseksport, har Putin og hans kompanjonger klart å holde landets økonomi flytende, og rubelen oppe i verdi.

- Vil ikke stoppe Putin

Selv om økonomer har spådd at Russland er på vei inn i sin verste økonomiske periode siden 1994, mener flere at sanksjonene ikke viser stor kortvarig effekt. Ifølge tall fra Russlands statlige statistikkbyrå Rosstat onsdag, endte den økonomiske veksten i landet på 3,5 prosent i første kvartal.

Én faktor kan bli avgjørende for krigens videre utvikling.

Foreløpig har russisk olje til Europa ikke vært underlagt sanksjoner, selv om det blir heftig diskutert i EU. Et slikt forbud, kombinert med militær hjelp fra Vesten til Ukraina, vil være det som virkelig setter press på Putin, ifølge flere Bloomberg har snakket med.

- Sanksjoner alene vil ikke stoppe Putins krig, men sanksjoner - kombinert med et militært press, setter ham i en vanskelig situasjon, sier den amerikanske diplomaten, Daniel Fried, til Bloomberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer