SAS-streiken

Setter inn cruise: - Frustrerte

Flere er streikefast på Svalbard, etter at alle SAS-flygingene ble kansellert. Nå blir det cruise for fly.

FOR FLY: Hurtigruten Svalbard har, i samarbeid med TUI, tilrettelagt for at streikefaste på Svalbard kommer seg til fastlandet. Foto: MORRIS MAC MATZEN / AFP / NTB
FOR FLY: Hurtigruten Svalbard har, i samarbeid med TUI, tilrettelagt for at streikefaste på Svalbard kommer seg til fastlandet. Foto: MORRIS MAC MATZEN / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- På et eller annet tidspunkt blir det et problem, vi blir overbooket. Da vil vi ikke ha plass til alle gjestene.

Det sier administrerende direktør i Hurtigruten Svalbard, Per Brochmann, til Dagbladet.

Som en løsning på noe av problemet, har de i samarbeid med TUI funnet et alternativ til fly: cruiseskip.

- Vi tok kontakt med TUI. De har rett over 80 ledige lugarer på søndagens tur, så da får nok mange reise ned. I tillegg har de forskjellige cruiseselskapene vært flinke til å gi beskjed om de har ledig kapasitet i fly, sier Brochmann.

Førstkommende søndag kan derfor gjester og fastboende på Svalbard gå om bord i cruiseskipet «Mein Schiff 3», og gå i land i Tromsø, Ålesund eller Bremerhaven i Tyskland henholdsvis tre, fem eller sju dager etter.

- De er frustrerte

Hurtigruten Svalbard driver tre overnattingssteder i Longyearbyen. Brochmann estimerer at de fredag har i underkant av 50 gjester som egentlig skulle ha vært på fastlandet.

- De er frustrerte. Vi prøver så godt vi kan å være positive, dette er tross alt verdens beste sted å være streikefast. Men gjestene har andre forpliktelser, de skal tilbake på jobb. Jo lenger streiken varer, jo mer frustrerte blir folk, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.