SAS-streiken

Setter inn cruise: - Frustrerte

Flere er streikefast på Svalbard, etter at alle SAS-flygingene ble kansellert. Nå blir det cruise for fly.

FOR FLY: Hurtigruten Svalbard har, i samarbeid med TUI, tilrettelagt for at streikefaste på Svalbard kommer seg til fastlandet. Foto: MORRIS MAC MATZEN / AFP / NTB
FOR FLY: Hurtigruten Svalbard har, i samarbeid med TUI, tilrettelagt for at streikefaste på Svalbard kommer seg til fastlandet. Foto: MORRIS MAC MATZEN / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- På et eller annet tidspunkt blir det et problem, vi blir overbooket. Da vil vi ikke ha plass til alle gjestene.

Det sier administrerende direktør i Hurtigruten Svalbard, Per Brochmann, til Dagbladet.

Som en løsning på noe av problemet, har de i samarbeid med TUI funnet et alternativ til fly: cruiseskip.

- Vi tok kontakt med TUI. De har rett over 80 ledige lugarer på søndagens tur, så da får nok mange reise ned. I tillegg har de forskjellige cruiseselskapene vært flinke til å gi beskjed om de har ledig kapasitet i fly, sier Brochmann.

Førstkommende søndag kan derfor gjester og fastboende på Svalbard gå om bord i cruiseskipet «Mein Schiff 3», og gå i land i Tromsø, Ålesund eller Bremerhaven i Tyskland henholdsvis tre, fem eller sju dager etter.

- De er frustrerte

Hurtigruten Svalbard driver tre overnattingssteder i Longyearbyen. Brochmann estimerer at de fredag har i underkant av 50 gjester som egentlig skulle ha vært på fastlandet.

- De er frustrerte. Vi prøver så godt vi kan å være positive, dette er tross alt verdens beste sted å være streikefast. Men gjestene har andre forpliktelser, de skal tilbake på jobb. Jo lenger streiken varer, jo mer frustrerte blir folk, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer