Statsbudsjettet 2022:

- Setter milliardærene først

Både SV og Rødt refser regjeringens statsbudsjett. - Arven etter Høyre er åtte år med skattekutt, velferdskutt, og utilstrekkelige klimakutt, sier SVs Kari Elisabeth Kaski.

REFSER REGERINGA: SVs Kari Elisabeth Kaski kommer med krass kritikk til regjeringens statsbudsjettforslag. Video: Vegard Krüger. Reporter: Kjetil Kjær Andersland. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag formiddag la Solberg-regjeringen fram forslaget til statsbudsjett for 2022, den avtroppende regjeringens siste.

Den påtroppende regjeringen vil gjøre endringer i budsjettet, og skal man tro opposisjonen, er det mye å ta tak i for den kommende regjeringen.

- Arven etter Høyre er åtte år med skattekutt, velferdskutt, og utilstrekkelige klimakutt. Dette budsjettet bare fortsetter den kursen. Vi sitter igjen med dramatisk økt ulikhet, store kutt i velferden og en grønn omstilling som går altfor tregt, sier SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski.

- Må rettes opp i

Kaski mener det nye flertallet må erstatte Høyres forskjellsbudsjett med et rettferdig budsjett som bekjemper voksende ulikhet og klimakrisen, og styrker velferden.

- Sanner sier det må kuttes i utgiftene, men har alltid hatt enormt rom til å dele ut skattekutt til dem som har mest fra før av. Det fortsetter han med i år. Jobben nå blir å rette opp i dette og bruke pengene på velferd og omstilling, ikke uansvarlige skattekutt til de aller rikeste, fortsetter Kaski.

Også Rødts finanspolitiske talsperson, Marie Sneve Martinussen, understreker at regjeringens budsjett - nok en gang - setter milliardærene først.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer