Statsbudsjettet 2022:

- Setter milliardærene først

Både SV og Rødt refser regjeringens statsbudsjett. - Arven etter Høyre er åtte år med skattekutt, velferdskutt, og utilstrekkelige klimakutt, sier SVs Kari Elisabeth Kaski.

REFSER REGERINGA: SVs Kari Elisabeth Kaski kommer med krass kritikk til regjeringens statsbudsjettforslag. Video: Vegard Krüger. Reporter: Kjetil Kjær Andersland. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag formiddag la Solberg-regjeringen fram forslaget til statsbudsjett for 2022, den avtroppende regjeringens siste.

Den påtroppende regjeringen vil gjøre endringer i budsjettet, og skal man tro opposisjonen, er det mye å ta tak i for den kommende regjeringen.

- Arven etter Høyre er åtte år med skattekutt, velferdskutt, og utilstrekkelige klimakutt. Dette budsjettet bare fortsetter den kursen. Vi sitter igjen med dramatisk økt ulikhet, store kutt i velferden og en grønn omstilling som går altfor tregt, sier SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski.

- Må rettes opp i

Kaski mener det nye flertallet må erstatte Høyres forskjellsbudsjett med et rettferdig budsjett som bekjemper voksende ulikhet og klimakrisen, og styrker velferden.

- Sanner sier det må kuttes i utgiftene, men har alltid hatt enormt rom til å dele ut skattekutt til dem som har mest fra før av. Det fortsetter han med i år. Jobben nå blir å rette opp i dette og bruke pengene på velferd og omstilling, ikke uansvarlige skattekutt til de aller rikeste, fortsetter Kaski.

Også Rødts finanspolitiske talsperson, Marie Sneve Martinussen, understreker at regjeringens budsjett - nok en gang - setter milliardærene først.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.