Setter stopper for «festkultur»

McDonald's nye toppsjef varsler endringer.

FULL OPPVASK: Chris Kempczinski tiltrådte som McDonald's nye president og administrerende direktør i november i fjor. Nå varsler han nye tiltak innad i bedriften. Foto: NTB Scanpix
FULL OPPVASK: Chris Kempczinski tiltrådte som McDonald's nye president og administrerende direktør i november i fjor. Nå varsler han nye tiltak innad i bedriften. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I november ble det kjent at toppsjef i McDonald's, Steve Easterbrook (53), var sagt opp med øyeblikkelig virkning etter at han innledet et forhold med en ansatt.

I en uttalelse fra styret het det at Easterbrook hadde «utvist dårlig dømmekraft» med hensyn til å innledet forholdet. Selv erkjente toppsjefen at han hadde brutt med selskapets egne regler, og at dette var «feil» av ham.

Wall Street Journal har i forbindelse med ovennevnte skandale gått Easterbrooks direktørperiode etter i sømmene. Der kommer det fram ytterligere detaljer om hva som egentlig foregikk etter stengetid under 53-åringens ledelse.

- Ubehagelig

Ifølge tidligere og nåværende arbeidstakere i selskapet, skal det ha bredt seg en ukultur etter at Easterbrook kom til sjefsstolen i 2015.

Stikk i strid med selskapets verdier og regler, ble han regelmessig observert i sene nattetimer sammen med McDonalds-ansatte på barer og utesteder.

Der skal han - sammen andre skikkelser på toppen - ha brukt anledningene til å flørte med kvinnelige ansatte.

Kilder opplyser til avisa at tilnærmelsene skal ha opplevdes «ubehagelig». Avgjørelsen om å sparke ham skal dermed ha kommet som en stor lettelse for en rekke kvinner som jobbet ved McDonald's, ifølge WSJ.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer