Sexkulten NXIVM:

Sexkult-leder: Millionsmell i retten

Sektlederen, som allerede er dømt til 120 år i fengsel, dømmes til å utbetale mer enn 30 millioner kroner til ofre som er blitt utsatt for brennemerking.

SKANDALE: I fjor ble den tidligere skuespilleren Allison Mack tiltalt for å ha rekruttert kvinner til Nxivm, en såkalt sexkult. Nå har hun sagt seg skyldig i saken. Video: Reuters. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Merk meg, mester, vær så snill. Det er en ære.

Dette var ordene kvinnelige medlemmer av sekten NXIVM resiterte mens de ble holdt nede og brennemerket med Keith Ranieres (60) initialer, ifølge The New York Times.

I 2018 ble Raniere, lederen av sekten NXIVM, arrestert og siktet for sexhandel, pengeutpressing og for besittelse av overgrepsmateriale av barn.

Etter den seks uker lange rettssaken ble Raniere funnet skyldig på alle punkter, og seinere dømt til 120 år i fengsel.

Ut med millionsum

Nå må han i tillegg ut med mer enn 3,4 millioner dollar - mer enn 30 millioner kroner.

Pengene går til 21 ofre, og er blant annet øremerket fjerning av brennmerker noen av sektens medlemmer har blitt vansiret med.

Brennemerkingen skal ha foregått i et hus i en forstad i New York.

Avgjørelsen ble tatt av en føderal domstol tirsdag. Dommer Nicholas G. Garaufis uttalte samme dag at «så å si alle medlemmer av lavere rang» var «ofre for en sammensvergelse», som inkluderte tvangsarbeid og seksuelle overgrep. Raniere fulgte høringen fra fengselet.

Iført munnbind og mørkegrønn fengselsuniform hevdet Raniere at han ikke var gjort kjent med sakens dokumenter, delvis på grunn av advokatbytte og delvis på grunn av juridiske restriksjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.