Showbiz-kongen fikk ikke napp: Tar grep

Har hyret mekler fra Oslo, og satt en ny prislapp på kremeiendommen ved Grimstad.

SØRLANDSIDYLL: Jørg-Fredrik Ellertsen har gjennom en lang karriere vært en sentral skikkelse i norsk underholdningselite. Nå forsøker han på nytt å selge det sjarmerende landstedet ved Grimstad. Foto: Hallvard Rimereit
SØRLANDSIDYLL: Jørg-Fredrik Ellertsen har gjennom en lang karriere vært en sentral skikkelse i norsk underholdningselite. Nå forsøker han på nytt å selge det sjarmerende landstedet ved Grimstad. Foto: Hallvard Rimereit Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har lagt masse penger her, det er et praktfullt sted - et drømmested, sier showbiz-legenden Jørg-Fredrik Ellertsen (90) til Børsen.

- Vemodig

I fjor ble det kjent at han selger den idylliske hytteeiendommen etter 25 år. Det omtalte han som «vemodig» overfor Børsen.

- Jeg var 65 da jeg kjøpte hytta, men nå er det på tide å si takk for meg, sa den daværende 89-åringen i fjor.

Ellertsen ba om 25 millioner kroner for sjøluksusen. Han selv skulle stå for presentasjonen, mens en bekjent skulle håndtere det juridiske.

PRISENDRING: Jørg-Fredrik Ellertsen sa i fjor at han har hatt mange minneverdige stunder på fritidseiendommen. Foto: Hallvard Rimereit
PRISENDRING: Jørg-Fredrik Ellertsen sa i fjor at han har hatt mange minneverdige stunder på fritidseiendommen. Foto: Hallvard Rimereit Vis mer

Nå har han blitt 90, og kremeiendommen er fortsatt ikke solgt.

- Det ble ikke napp i fjor, sier han i dag.

Han har nå engasjert en mekler fra Oslo, skriver Agderposten, som først omtalte denne saken.

Jekker ned prisen

Ellertsen, som i løpet av sitt lange yrkesliv har samarbeidet med navn som Wenche Myhre, Dizzie Tunes, Vazelina Bilopphøggers, Hege Schøyen, og Øystein Sunde, opplyste at hytta har blitt flittig brukt av både familie og venner.

Nå har han jekket ned prisen med en million.

- Vi har satt prisen til 24 millioner i år, bare for å redigere litt. Men vi får se, jeg synes jo det er verdt det. Publikum bestemmer, det er ikke vi som bestemmer det, sier Ellertsen til Børsen.

STOR STAS: Her håndhilser Jørg-Fredrik Ellertsen på kong Harald i 2003. Han var tilstede for takke for Kongens fortjenstmedalje i gull for sitt impresarioarbeid. Foto: Tor Richardsen / NTB
STOR STAS: Her håndhilser Jørg-Fredrik Ellertsen på kong Harald i 2003. Han var tilstede for takke for Kongens fortjenstmedalje i gull for sitt impresarioarbeid. Foto: Tor Richardsen / NTB Vis mer

Kjøpte for 3 mill.

Det var i 1996 at den profilerte manageren og produsenten sikret seg den sjønære hytteeiendommen i idylliske Homborsund sør i Grimstad.

- Jeg hadde leitet etter et landsted i gud vet hvor mange år, sier han til Børsen i dag.

Han hadde nesten gitt opp:

- Jeg sa til min daværende kone at det trolig blir ikke noe landsted. Men så ser vi i juli en bitte liten annonse i Aftenposten om et landsted til salgs. Jeg ringte en venn av meg, som ordnet en privatvisning.

- Og det gikk ett minutt før jeg sa at jeg ville by.

GIR SLIPP: Ellertsen har nå ansatt en megler fra Oslo, og håper å få solgt den i år. Foto: Hallvard Rimereit
GIR SLIPP: Ellertsen har nå ansatt en megler fra Oslo, og håper å få solgt den i år. Foto: Hallvard Rimereit Vis mer

Han la 3 millioner bordet den gang, og sikret seg dermed den sjarmerende eiendommen.

Kort tid etter ble originalhytta revet, før Ellertsen førte opp en helt ny og arkitekttegnet fritidsbolig.

- Må ikke selge

Sjøhytta rommer cirka 120 kvadratmeter, og består av tre soverom, to bad, en større spisestue med peis, samt stue, kjøkken og kjeller. Inkludert på tomta er blant annet to båtplasser, et naust og gjestehus.

Han vet ikke om det er noen interessenter foreløpig, men skal ha visning i løpet av de nærmeste dagene.

- Vi er i en såpass gunstig situasjon nå at vi må ikke selge. Men jeg har blitt gammel nå, så jeg vil selge mens jeg ennå kan snakke, sier han og ler.

Etter en lang karriere har Ellertsen til salt i grøten og vel så det. Hans formue var rett under 40 millioner kroner i 2020, ifølge skattelistene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer