Siemens går videre med omstridt gruveprosjekt i Australia

Den tyske industrigiganten Siemens går videre med planene om å bygge et signalsystem til et omstridt gruveprosjekt i Australia.

Administrerende direktør Joe Kaeser i Siemens har kunngjort at selskapet går videre med gruveplanene i Australia. Selskapet skal bygge et signalsystem for jernbanen som skal frakte kull fra gruva i delstaten Queensland. Foto: Soeren Stache / DPA via AP / NTB Scanpix
Administrerende direktør Joe Kaeser i Siemens har kunngjort at selskapet går videre med gruveplanene i Australia. Selskapet skal bygge et signalsystem for jernbanen som skal frakte kull fra gruva i delstaten Queensland. Foto: Soeren Stache / DPA via AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det skjer tross protester i både Australia og Tyskland.

Søndag kveld kunngjorde Siemens-sjef Joe Kaeser på Twitter at selskapet skal bygge signalsystemet til Adanis kullgruve i delstaten Queensland.

Siemens ble tildelt kontrakten 10. desember og har brukt om lag én måned på å vurdere saken.

– Det er ingen juridisk eller økonomisk ansvarlig måte å bryte kontrakten uten å neglisjere våre forvaltningsmessige forpliktelser, sa Kaeser.

Han la til at selskapet har sikret seg muligheten til å trekke seg fra kontrakten dersom kunden deres bryter det han kaller veldig strenge miljøforpliktelser.

Miljøorganisasjonene raser

Det indiske gruveselskapet Adani har planlagt kullgruva Carmichael siden 2010. Gruva er ventet å produsere 2,3 milliarder tonn kull på 60 år.

I desember ble det kjent at Siemens fikk kontrakten for byggingen av signalsystemet til jernbanen til kullgruva. Signalsystemet skal sikre at togene med kull kjører sikkert og effektivt, og det skaper 50 lokale jobber, ifølge Adani.

Miljøvernorganisasjonen Australian Conservation Foundation raser mot Siemens etter avgjørelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer