Sier fra seg statsborgerskapet

Den russiske forretningsmannen Oleg Tinkov vil ikke mer.

IKKE LENGER RUSSISK: Oleg Tinkov har ikke lyst til å assosieres med Russland. Foto: AP/Sang Tan/NTB
IKKE LENGER RUSSISK: Oleg Tinkov har ikke lyst til å assosieres med Russland. Foto: AP/Sang Tan/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den russiske businessmannen Oleg Tinkov sier fra seg sitt russiske statsborgerskap, og håper andre russiske forretningsmenn vil gjøre det samme.

Det melder han selv via sin egen Instagram-profil, der han har lagt ut et bilde av det som skal være et sertifikat for utmeldingen.

- Fascistland

- Jeg har bestemt meg for å si fra meg mitt russiske statsborgerskap. Jeg kan ikke og vil ikke være assosiert med et fascistland som startet en krig med sin fredfulle nabo, og som daglig dreper uskyldige mennesker, skriver han på profilen sin, og fortsetter:

- Det ville ha vært en skam for meg om jeg skulle ha fortsatt å ha det russiske passet. Jeg håper mer prominente russiske forretningsmenn vil følge etter meg, slik at Putins regime og økonomi blir svekket, og at han til slutt må gi opp. Jeg hater Putins Russland, men elsker alle russere som er sterkt imot denne vanvittige krigen!

Mektig

Oleg Tinkov starta Tinkoff Bank i 2006, som er en av verdens største nettbanker, med rundt 8 millioner kunder i Russland, ifølge Forbes.

Han slo seg opp i bryggeri-, mat- og restaurantbransjen, som han solgte sine eierskap i året før han starta banken. Tinkov eier også luksushotellkjeden La Datcha, som har hoteller i Mexico, Frankrike, Italia og Russland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer