Sier nei til Fornebubane-avtalen: - Ute av kontroll

Senterpartiet sier nei, dermed kan prosjektet ryke.

FORNEBU: Dronefoto av det som skal bli Fornebubanen. T-banen blir en ny T-banestrekning som skal gå fra Majorstuen til Fornebu. Den skal stå ferdig i 2027.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FORNEBU: Dronefoto av det som skal bli Fornebubanen. T-banen blir en ny T-banestrekning som skal gå fra Majorstuen til Fornebu. Den skal stå ferdig i 2027.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Senterpartiet sier nei til Fornebubane-avtalen. Det skriver de i en pressemelding, melder Avisa Oslo.

«Oslo Senterpartis bystyregruppe vil ikke gå med på økning av bompengene i Oslo. Derfor sier partiet nei til Oslopakke 3-avtalen om Fornebubanen.», skriver de i pressemeldinga.

De opplyser at bystyregruppa vedtok dette på et møte lørdag 28. mai.

Gruppeleder for Senterpartiets bystyregruppe i Oslo, Morten Edvartsen, bekrefter dette overfor Børsen.

Om både SV, Ap og Rødt også sier nei til Fornebubanen, finnes det ikke flertall i bystyret for å gjennomføre prosjektet.

- Kostnadene for Fornebubanen er helt ute av kontroll, og bompengene øker kraftig. Det kan ikke Senterpartiet gå med på, sier Edvartsen.

- Vi kan ikke bruke over 26 milliarder på en dårlig T-baneløsning til Fornebu samtidig som andre nødvendige prosjekter ikke blir prioritert. Vi er ikke mot Fornebubanen, men slik saken står nå kan ikke vi si ja, sier Edvardsen.

Videre sier han at de vil ha ned bompengene, prioritere flere samferdsels- og kollektivtilbud i hele Oslo, som vil «gi Oslofolk bedre framkommelighet og mindre støy og forurensing i hverdagen.»

- Med de enorme kostnadene Fornebubanen har kommet opp i må den rett og slett prioriteres bort. Vi må finne andre løsninger for Fornebu.

Edvardsen mener den framforhandla avtalen er altfor dyr. Han peker på det han mener er manglende avklaring om Majorstua stasjon, og mener man låser seg til å bruke alt av samferdselsmidler i Oslo på denne banen.

- Muligheten for å få realisert andre viktige kollektiv- og samferdselstiltak i Oslo skyves ut i evigheten. Det gjelder ny tunnel for T-bane og for tog, Røa-tunnel, Manglerudtunnelen, Fossumdiagonalen og lokk over E6 på Furuset.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer