Microsoft:

Sier opp 10 000 ansatte

Varsler ny nedbemanningsrunde.

NYE KUTT: Microsoft varsler nok en nedbemmaningsrunde. Foto: Joseph Lago / AFP / NTB
NYE KUTT: Microsoft varsler nok en nedbemmaningsrunde. Foto: Joseph Lago / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nyhetsbyrået Reuters skriver at teknologiselskapet Microsoft skal si opp 10 000 ansatte i en intensifisering av nedbenammingen. Teknologibransjen sleit hardt i fjoråret, og tusenvis av ansatte i sektoren mistet jobben.

Selskapet varsler også en kostnad på 1,2 milliarder dollar som følge av oppsigelsene.

- Vi vet at dette er en utfordrende tid for alle som er berørt. Ledergruppa og jeg er forpliktet til, når vi går gjennom denne prosessen, å gjøre det på en mest mulig gjennomtenkt og transparent måte, skriver administrerende direktør i Microsoft, Satya Nadella, i et blogginnlegg.

MENNESKE-ROBOT: Elon Musk lanserte en menneske-robot under Teslas AI-dag, fredag 20. august 2021. Video: Tesla / Reporter: Vegard Krüger Vis mer

Microsoft Norge har 339 ansatte, skriver E24. Det er ikke kjent om noen av disse rammes av kuttene.

- Vi har ingen kommentar på nåværende tidspunkt, sier kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge, Karen Sylte Hammeren, til Børsen.

Hun viser videre til blogginnlegget.

Microsoft har allerede hatt flere runder med oppsigelser. I juli kvittet giganten seg med én prosent av de ansatte. Da hadde selskapet 181 000 ansatte. I oktober varslet Microsoft at ytterligere 1000 ansatte måtte gå.

Flere av de største teknologiselskapene har sagt opp ansatte den siste tida, deriblant Amazon, Meta og Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer