Sier opp ansatte

96 mister jobben i butikker på svenskegrensa.

OPPSIGELSER: Selskapet Grensemat bekrefter at 96 personer mister jobben ved grensehandelen. Igjen står 250 ansatte, som foreløpig ikke blir berørt av oppsigelsene. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
OPPSIGELSER: Selskapet Grensemat bekrefter at 96 personer mister jobben ved grensehandelen. Igjen står 250 ansatte, som foreløpig ikke blir berørt av oppsigelsene. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Corona- og reiserestriksjoner har i praksis ført til full stopp i grensehandelen. Det har fått drastiske konsekvenser for selskapet Grensemat.

De opplyser nå at 96 ansatte i selskapet mister jobben 1. oktober. Grensemat står bak matbutikkene Nordby Supermarket og Maximat både på Nordby Shoppingcenter og Svinesund.

Oppsigelsene bekreftes av driftsansvarlig Göran Lundgren overfor Strömstads Tidning.

- Det er ekstremt trist for hvert eneste individ som rammes av dette, sier Lundgren.

- Tøffe tider

Allerede i juni varslet senteret om mulige oppsigelser, som nå er blitt en realitet. Igjen står rundt 250 ansatte, som foreløpig ikke rammes av situasjonen.

Lundgren understreker imidlertid at han har et håp om snarlig grenseåpning.

- Dersom grensa åpner, og vi kan gå tilbake til normal hverdag så vil salget vise hvor vi er på vei, sier Lundgren til avisa på spørsmål om ansettelser kan bli aktuelt igjen dersom grensa åpner.

Sentersjef ved Nordby shoppingsenter, nordmannen Ståle Løvheim, stemmer i:

- Det er det samme som det har vært et halvår, det er tøft. Vi har fokus på åpning, men nå blir det sagt opp folk. Det er tøffe tider, sier Løvheim til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer