Sier opp folk: - Umulig

Håland kjøtt i Kleppe går godt, men må si opp folk og redusere bemanningen. Verre enn corona, sier daglig leder Monica Oliversen.

FARSE: Daglig leder Monica Oliversen i Håland kjøtt sender med den lokale spesialiteten farse i brød på veien. Hun er ikke imponert over regjeringens støtte til bedrifter som sliter med strømprisene. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
FARSE: Daglig leder Monica Oliversen i Håland kjøtt sender med den lokale spesialiteten farse i brød på veien. Hun er ikke imponert over regjeringens støtte til bedrifter som sliter med strømprisene. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KLEPPE/STAVANGER (Dagbladet): - Vi kom inn i 2022 og tenkte at nå er det endelig vårt år. Men dette er verre enn corona, da kunne vi styre aktiviteten. Nå har vi ingen mulighet til å gjøre noe, sier Monica Oliversen.

Hun er daglig leder i Håland kjøtt som selger lokal kvalitetsmat. Dagbladet er invitert med inn i Edeståvå der kveldens servering ennå ikke er i gang.

Oliversen understreker at du ikke finner «kortreist mat» i hennes kjøttdisk.

- Vi har ureist mat fra maks en time unna, sier Oliversen og slipper fram et smil.

Men det har ikke vært mange smil det siste året. Strømprisene ser ut til å ta hele overskuddet. I et normalår før corona brukte bedriften 300 000 kroner på strøm. Nå er det rett i underkant av 1,3 millioner.

5000 arbeidstimer borte

Omsetningen er god og bedriften som ble etablert i 1951 går «egentlig» godt, men de økte kostnadene spiser opp alt handlingsrom.

- Våre marginer er historisk sett veldig små, og vi ser med fortvilelse på hvordan vi skal sikre arbeidsplasser for framtida hvis dette fortsetter. Jeg sto på morgenmøtene våre i fire uker i strekk og sa det var alvorlig før det kom til at vi måtte redusere 5000 arbeidstimer. Vi har spart tre årsverk ved reduserte stillinger og noen har måttet gå. All ekstrahjelp er redusert kraftig, det går utover ungdommen og deres vei inn i arbeidslivet og til fagbrev, forteller en fortvilet Oliversen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer