Sier unnskyld

Twitter-sjef Elon Musk legger seg flat overfor en tidligere Twitter-ansatt etter bitter ordutveksling - på Twitter.

SPARKER: Elon Musk har siden han tok over Twitter, tatt en rekke desperate grep for å få bedriften lønnsom. Blant annet sparket ansatte i hopetall. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB
SPARKER: Elon Musk har siden han tok over Twitter, tatt en rekke desperate grep for å få bedriften lønnsom. Blant annet sparket ansatte i hopetall. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Twitter-sjef Elon Musk beklager til en ansatt etter å ha hengt ham ut i en rekke tweets.

Bakteppet er som følger:

26. februar fikk islandske Haraldur «Halli» Thorleifsson (45), som skal ha jobbet innen produktdesign for Twitter, seg en overraskelse da han åpnet PC-en.

Han hadde plutselig ikke tilgang til arbeidsverktøyene sine lenger. Dette skjedde samme helg som Twitter meldte at de sa opp ytterligere 200 ansatte fra selskapet.

Spurte Musk

Han lurte derfor på om han var sparket. Thorleifsson tok selv kontakt med både Musk og selskapets HR-sjef via e-post, uten å få svar.

Da tok han til Twitter og spurte toppsjefen i all offentlighet om han hadde mistet jobben. Thorleifsson har muskeldystrofi og sitter i rullestol, skriver The Guardian.

«HR-sjefen din er ikke i stand til å bekrefte om jeg er ansatt eller ikke», skrev Thorleifsson.

Tweeten skal ikke ha falt i god jord hos Musk som etter hvert svarte.

Musk på sin side hevdet at Thorleifsson egentlig ikke var i stand til å jobbe på grunn av funksjonshemningen sin, og samtidig skapte han Twitter-storm.

«Kan ikke si jeg har mye respekt for det», skrev Twitter-toppen.

Beklaget

Mens de bitre twittermeldingene kom på løpende bånd, skal Thorleifsson ha fått en e-post om at han ikke lenger var ansatt, skriver The Guardian.

Nå har pipa fått en annen lyd. I en tweet beklager Musk overfor Thorleifsson og skriver at han misforsto, som følge av å ha blitt fortalt ting som ikke var sant, eller som i enkelte tilfeller var sant, men ikke hadde noen betydning.

Islendingen vurderer å bli i Twitter, melder Musk i tweeten.

Thorleifsson ser imidlertid ut til å ha andre planer.

«Du hadde all rett til å sparke meg. Men det hadde vært fint å gi meg beskjed!»

Videre skriver han:

«Skal åpne en restaurant i Reykjavík snart. Oppkalt etter mamma.»

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer