Signerer ny lov - kan ramme nordmenn

Vladimir Putin vil ikke at utlendinger skal kunne eie aksjer i et utvalg viktige russiske firmaer.

TAR GREP: Vladimir Putin har signert en ny lov som handler om hvem som skal kunne eie aksjer i store russiske firmaer. Foto: Ramil Sitdikov/Reuters/NTB
TAR GREP: Vladimir Putin har signert en ny lov som handler om hvem som skal kunne eie aksjer i store russiske firmaer. Foto: Ramil Sitdikov/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russlands president Vladimir Putin har signert en ny lov, som skal hindre «uvennlige» utlendinger fra å eie aksjer i russiske firmaer.

Det skriver Reuters, som viser til en melding fra det russiske nyhetsbyrået RIA.

Kan utestenges

Den nye loven åpner for at utenlandske investorer fra disse «uvennlige» landene kan utestenges fra å eie en rekke russiske selskaper og banker.

Den russiske regjeringa kommer til å lage en liste over alle russiske firmaer som skal omfattes av loven, inkludert alle viktige banker og firmaer over en viss størrelse.

Det kommer bare en dag etter at det ble kjent at Norge nå er på Russlands liste over uvennlige land.

Det meldte Reuters, som viste til nyhetsbyrået Interfax.

Ny grense

- Den russiske føderasjonens regjering har inkludert Norge på lista over utenlandske stater som begår uvennlige handlinger mot russiske diplomatiske og konsulære tjenester i utlandet, skev Reuters torsdag kveld, og viste da til en uttalelse på den russiske regjeringens nettside.

Uttalelsen er datert 2. august, og sier oppføringen innebærer begrensninger i ansettelser av folk til utenriksstasjoner og statlige representasjonskontorer i Russland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.