Siktet for bedrageri på over 50 mill.

En mann i 30-åra er siktet for å ha bedratt nær 90 investorer for over 50 millioner, opplyser Økokrim.

Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB
Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet har i dag pågrepet og siktet en mann i 30-åra for en rekke grove bedragerier. Økokrim mistenker at mannen, som er bosatt på Østlandet, står bak investeringsbedragerier mot nærmere 90 investorer.

Investorene har betalt inn over 50 millioner kroner som skulle gått til eiendomsprosjekter på Østlandet, ifølge Økokrim. Pengene skal imidlertid i stor grad ikke gått til de nevnte eiendomsprosjektene.

Økokrim har allerede gjennomført flere ransakelser i dag, noe som vil fortsette utover dagen, opplyser førstestatsadvokat Marianne Bender til Børsen.

- Vi vil i løpet av kvelden og morgendagen vurdere om han skal framstilles for varetektsfengsling. Vi anser dette som en svært alvorlig sak, fordi det er så mange fornærmede og det er snakk om store beløp, sier Bender til Børsen.

- Svært profesjonelle

Politiet beskriver mannen som en tidligere daglig leder, styreleder og eier av et eiendomsselskap. Mannens samboer er også siktet og det har blitt foretatt ransakinger på flere adresser, opplyser politiet.

Økokrim beskriver investeringsbedrageri som utbredt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer