Siktet for bedrageri på over 50 mill.

En mann i 30-åra er siktet for å ha bedratt nær 90 investorer for over 50 millioner, opplyser Økokrim.

Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB
Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet har i dag pågrepet og siktet en mann i 30-åra for en rekke grove bedragerier. Økokrim mistenker at mannen, som er bosatt på Østlandet, står bak investeringsbedragerier mot nærmere 90 investorer.

Investorene har betalt inn over 50 millioner kroner som skulle gått til eiendomsprosjekter på Østlandet, ifølge Økokrim. Pengene skal imidlertid i stor grad ikke gått til de nevnte eiendomsprosjektene.

ALVORLIG: Førstestatsadvokat Marianne Bender beskriver saken som «svært alvorlig». Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
ALVORLIG: Førstestatsadvokat Marianne Bender beskriver saken som «svært alvorlig». Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer

Økokrim har allerede gjennomført flere ransakelser i dag, noe som vil fortsette utover dagen, opplyser førstestatsadvokat Marianne Bender til Børsen.

- Vi vil i løpet av kvelden og morgendagen vurdere om han skal framstilles for varetektsfengsling. Vi anser dette som en svært alvorlig sak, fordi det er så mange fornærmede og det er snakk om store beløp, sier Bender til Børsen.

- Svært profesjonelle

Politiet beskriver mannen som en tidligere daglig leder, styreleder og eier av et eiendomsselskap. Mannens samboer er også siktet og det har blitt foretatt ransakinger på flere adresser, opplyser politiet.

Økokrim beskriver investeringsbedrageri som utbredt.

«Bedragerne framstår ofte utad som svært profesjonelle, med blant annet fine kontorer og mange ansatte.»

Ifølge Økokrim hadde den siktede i denne saken kontorer på en fasjonabel adresse i Oslo, med mange ansatte.

- Profesjonaliteten de framstår med fører til at investorene stoler på at pengene de låner ut er en trygg investering, uttaler Bender i en pressemelding.

- Mange fornærmede

På spørsmål fra Børsen sier Bender at hun ikke kan dele detaljer om hvor lenge etterforskningen har pågått.

- Det har vært mange fornærmede, som har stolt på at dette har vært sikre investeringer. Det har det vist seg at det ikke har vært, mener Bender.

- Det er viktig at folk er klar over at det er en utbredt bedragerimetode. Når en part framstår med en slik profesjonalitet, så er det lett for folk å stole på at slike mennesker skal ta hånd om deres oppsparte midler, sier hun.

Den siktede mannens forsvarer, advokat Henrik Boehlke i advokatfirmaet Hjort, skriver følgende i en tekstmelding til Børsen:

- Jeg har ingen kommentarer nå.

Børsen kommer tilbake med mer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer