Etterforsker bedrageri av corona-midler:

Siktet for corona-juks med «spøkelsesansatte»

Politiet har siktet det de mener er et nettverk for å ha bedratt staten for millioner i corona-støtte. De mener nettverket har skapt «spøkelsesansatte» med millionlønn.

HOVEDMISTENKT: Politiet mener at den norskpakistanske forretningsmannen hadde en sentral rolle i nettverket. Foto: Privat
HOVEDMISTENKT: Politiet mener at den norskpakistanske forretningsmannen hadde en sentral rolle i nettverket. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På sosiale medier poserte de med dyre Rolex-klokker til en verdi av mer enn halv million i Dubai, fra photoshoots med modeller på luksushotell i Tyrkia, kjendisfester med profilerte modeller, journalister, advokater og filmstjerner.

De kjørte rundt i rådyre luksusbiler og brukte bilde av en Porsche Panamera som profilbilde, som koster minst 1,5 million kroner ny.

Samtidig sto tre av dem ført opp med en inntekt på 0 til 328 894 kroner i den siste publiserte skattemeldingen fra 2018.

Lagde «spøkelses-ansatte»

Politiet har nå siktet det de mener er et nettverk, med blant annet en norsk-pakistansk forretningsmann og en seriekriminell, for å ha bedratt en corona-ordning for millioner av kroner.

I sommer ble totalt fire personer siktet for bedrageri med corona-midler av Økokrim. Tre av dem ble varetektsfengslet.

Dagbladet har fått tak i A-meldinger og andre dokumenter som viser at nettverket skal ha gjort om lavtlønte til 95 «bedriftsrådgivere» med lønn opp til 1,2 millioner kroner.

De siktede skal ha brukt personnumre til både avdøde mennesker og kjente personer, som visepolitimesteren i Oslo, Sveinung Sponheim, ifølge VG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.