Dame Ann Gloag

Siktet for menneskehandel

En av Skottlands rikeste kvinner er nå siktet for menneskehandel.

SIKTET: Dame Ann Gloag driver flere veldedige organisasjoner. Foto: Andrew Milligan / Pa Photos / NTB
SIKTET: Dame Ann Gloag driver flere veldedige organisasjoner. Foto: Andrew Milligan / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dame Ann Gloag (80), medgründer av Stagecoach Group, er siktet for menneskehandel. Det skriver en rekke britiske medier, blant andre BBC.

I tillegg er tre andre familiemedlemmer også siktet – deriblant Gloags ektemann.

Trolig knyttet til veldedighetsarbeid

80-åringen sier i en uttalelse at hun ikke kan kommentere detaljene i en pågående etterforskning, men at hun bestrider sterkt anklagene som har blitt framsatt mot henne, hennes stiftelser og medlemmer av familien hennes.

Den britiske kringkasteren skriver at anklagene antas å knyttes til personer som ble brakt til Skottland i forbindelse med Dame Anns veldedighetsarbeid med Gloag Foundation. Dette er ikke bekreftet.

Gloag Foundation skriver på sine hjemmesider at de støtter prosjekter som forhindrer eller minsker fattigdom samt fremmer utdanning, helse og religion i Storbritannia og andre deler av verden.

BBC har snakket med en kilde nær Gloag. Vedkommende sier at familien er «ofre for en koalisjon», og at familien har «vært gjennom et kafka-mareritt de siste to åra».

Uttrykket er en referanse til den Tsjekkiske forfatteren Franz Kafkas kjente Roman Prosessen – hvor hovedpersonen Josef K. vandrer rundt i en paranoid og rettsløstilstand med anklager hengende over se.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer