Dame Ann Gloag

Siktet for menneskehandel

En av Skottlands rikeste kvinner er nå siktet for menneskehandel.

SIKTET: Dame Ann Gloag driver flere veldedige organisasjoner. Foto: Andrew Milligan / Pa Photos / NTB
SIKTET: Dame Ann Gloag driver flere veldedige organisasjoner. Foto: Andrew Milligan / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dame Ann Gloag (80), medgründer av Stagecoach Group, er siktet for menneskehandel. Det skriver en rekke britiske medier, blant andre BBC.

I tillegg er tre andre familiemedlemmer også siktet – deriblant Gloags ektemann.

Trolig knyttet til veldedighetsarbeid

80-åringen sier i en uttalelse at hun ikke kan kommentere detaljene i en pågående etterforskning, men at hun bestrider sterkt anklagene som har blitt framsatt mot henne, hennes stiftelser og medlemmer av familien hennes.

Den britiske kringkasteren skriver at anklagene antas å knyttes til personer som ble brakt til Skottland i forbindelse med Dame Anns veldedighetsarbeid med Gloag Foundation. Dette er ikke bekreftet.

Gloag Foundation skriver på sine hjemmesider at de støtter prosjekter som forhindrer eller minsker fattigdom samt fremmer utdanning, helse og religion i Storbritannia og andre deler av verden.

BBC har snakket med en kilde nær Gloag. Vedkommende sier at familien er «ofre for en koalisjon», og at familien har «vært gjennom et kafka-mareritt de siste to åra».

Uttrykket er en referanse til den Tsjekkiske forfatteren Franz Kafkas kjente Roman Prosessen – hvor hovedpersonen Josef K. vandrer rundt i en paranoid og rettsløstilstand med anklager hengende over se.

BBC skriver at de andre tre personene også avviser anklagene mot dem på det sterkeste.

HYLLEST: En russisk politiker og artist har laget en musikkvideo til ære for Russlands nye missil «Satan II». Video: ParkPatriot.Media Reporter: Mathias Moene Rød Vis mer

Skottlands rikeste kvinne

Stagecoach Group, som Gloag var med på å etablere, er en av Storbritannias største busselskap. På hjemmesiden deres skriver bussoperatøren at de hver dag frakter rundt tre millioner mennesker.

BBC skriver at Dame Ann Gloag gikk av med pensjon I 2019, nesten 40 år etter at hun stiftet selskapet sammen med broren sin. Da var hun skottlands rikeste kvinne.

Samme året fikk hun tittelen «Dame» i Buckingham Palace, som en anerkjennelse for sitt arbeid og sin veldedige innsats.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer