Apple:

Siktet: - Stjal hemmeligheter for Kina

En 35 år gammel mann skal ha stjålet teknologi for selvkjørende biler.

LEKKER TIL KINA: Apples hovedkvarter i Curtino, California. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB
LEKKER TIL KINA: Apples hovedkvarter i Curtino, California. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB Vis mer
Publisert

Selvkjørende biler er ikke lenger bare noe som hører til i sci-fi-filmer, men noe som i nær framtid kan bli en realitet.

Mange drømmer nok om å klokke inn noen ekstra minutter på øyet i bilen på vei til jobb, og å overlate rattet til teknologien.

I tillegg til at teknologien må være på plass, er det også en rekke moralske spørsmål som melder seg når man overlater transport av mennesker til maskiner.

Derfor er det et kappløp mellom tekselskapene om å lage den første selvkjørende bilen som faktisk havner ut på veien og markedet. Det ville i så fall være et stort framskritt, og en enorm suksesshistorie for selskapet som lykkes først.

- Prøver å jukse

Derfor er det ikke helt unaturlig å tenke at flere er villige til å ty til skitne grep for å vinne løpet. Amerikanske myndigheter har nå pågrepet og siktet en mann for å ha stjålet forretningshemmeligheter fra Apple, og rømt tilbake til Kina, og et tekselskap han visstnok skal jobbe for.

35-åringen ble ansatt av Apple som programvareingeniør i 2016, hvor han også skrev en taushetserklæring. Mannen fikk opplæring i hemmelighold for å beskytte det konfidensielle materialet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer