SAS i trøbbel:

- Sin mest alvorlige krise noensinne

Rystes av stormer mens de teller ni kvartaler på rad med underskudd. - Gjelden er altfor høy, sier norsk ekspert.

KRISERAMMET: SAS rystes av stormer fra alle kanter. Flyanalytiker mener gjelden må reduseres dramatisk for å redde selskapet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix / TT
KRISERAMMET: SAS rystes av stormer fra alle kanter. Flyanalytiker mener gjelden må reduseres dramatisk for å redde selskapet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix / TT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pandemiens brutale herjinger sendte en samlet luftfartsindustri i knestående, og i SAS' tilfelle har de på mange måter blitt der.

Samtidig tårner problemene seg opp.

- Det er ingen tvil om at SAS er inne i sin mest alvorlige finansielle krise noensinne, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs, til Børsen.

Underskudd

Med ni kvartaler på rad med solide underskudd, kan selskapet nå se inn i avgrunnen, skriver Finans.dk.

For å unngå en katastrofal styrt, trenger selskapet å hente inn nye milliarder for å barbere vekk den massive gjelden.

- Gjelden er altfor høy, ca. 33,5 milliarder svenske kroner, og selskapets konkurranseevne er svekket gjennom for høy kostnadsbase som gjør at SAS ikke kan konkurrere på billettpris mot Norwegian, Flyr og andre lavprisaktører i det voksende ferie- og fritidsmarkedet, sier Elnæs.

  • Børsen har vært i kontakt med SAS' pressesjef, John Eckhoff, som opplyser at de har ingen kommentarer til dette før kvartalspresentasjonen tirsdag.

Opphopning av problemer

Oppslagene den siste tida viser et selskap som rystes av stormer fra alle kanter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer