Skatteflukt til Sveits:

- Sistemann slår av lyset

Hvordan få en lottogevinst på nesten 200 millioner til å vare gjennom generasjoner? Finanstopp Peter Warren er klokkeklar.

ELITESOLDAT: Peter Warren en lang og variert karriere, og har blant annet tidligere jobbet som engelsk elitesoldat. Nå kaster han seg på Sveits-debatten. Foto: Oslo Business Forum
ELITESOLDAT: Peter Warren en lang og variert karriere, og har blant annet tidligere jobbet som engelsk elitesoldat. Nå kaster han seg på Sveits-debatten. Foto: Oslo Business Forum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig stakk en heldig Agder-kvinne av med smått vanvittige 198 millioner kroner i Vikinglotto.

Gevinsten vakte landsomfattende oppsikt, og ble også gjenstand for debatt i NRKs «Dagsnytt 18».

- Hva ville du gjort?

En av gjestene i programmet var TV-profil og ekspert på personlig økonomi, Hallgeir Kvadsheim. Der sa han en så stor gevinst også kan by på utfordringer:

- Det kan komme noen luksusproblemer ut av dette. Det er en formuesskatt som skal betales. Det kan være at de rundt deg, familie og kanskje naboer og venner, syns de bør ha litt av pengene. Det kan skape komplikasjoner i så måte. Men først og fremst tror jeg det skaper lykke, sa Kvadsheim til NRK.

I en tweet spurte Kvadsheim følgerne sine hva de ville gjort med pengene - gitt at de kanskje skulle vare et par generasjoner.

Her følger finanstopp og podkastprofil Peter Warren opp med:

«Ville flyttet til Sveits for at pengene skulle få muligheten til å vare i et par generasjoner.»

Warren er en anerkjent investor og tidligere hedgefondforvalter, med lang fartstid i bransjen.

I løpet av hans 67 år på kloden har han sett «døden i øynene» som engelsk elitesoldat, «grisebanket» to ranere i en heis på Aker Brygge, og tjent - og tapt - masse penger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.