Storbank med kraftig advarsel:

- Sitter på en tikkende bombe

En av verdens største banker slår kraftig alarm om det de ser på som en «skremmende» utvikling. De frykter at verden kan ha peilet ut en kurs som leder rett mot en finanskatastrofe, med potensial til å nå absolutt alle verdenshjørner.

ADVARER: Den tyske storbanken Deutsche Bank kommer med en klar advarsel for verdensøkonomien, i en alternativ analyse. Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB
ADVARER: Den tyske storbanken Deutsche Bank kommer med en klar advarsel for verdensøkonomien, i en alternativ analyse. Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verdensøkonomien holder stø kurs mot en knusende økning i inflasjonen de neste få åra, som har potensial til å treffe alle verdenshjørner, ifølge en dyster advarsel fra Deutsche Bank.

Den tyske banken, som er en av verdens største, mener verdensøkonomien står overfor den største retningsendringen på 40 år. Den store frykten er at denne retningsendringen vil lede til inflasjonsnivåer som kan få en katastrofal effekt.

«Verdensøkonomien sitter på en tikkende bombe», lyder oppsummeringen.

De siste månedene har land etter land meldt om inflasjonsnivåer som er på vei oppover. De ferskeste tallene fra USA viste en inflasjon i april på 4,2 prosent på årsbasis. Det er den største konsumprisveksten siden den globale finanskrisen i 2008.

- Like dødelig som en leiemorder

USAs 40. president, Ronald Reagan, gjorde karriere på å gå til krig mot inflasjon. Da han skulle beskrive inflasjonen på slutten av 70-tallet, valgte han å gi fenomenet menneskelige egenskaper:

- Inflasjonen er like voldelig som en overfallsmann, like skremmende som en væpnet raner og like dødelig som en leiemorder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer