Siv Jensen-arv selges

Siv Jensen arvet eiendom med anslått tosifret millionverdi av tidligere bankdirektør Thor Bang. Nå selges en av dem.

ARVING: Siv Jensen ble tilgodesett i testamentet til tidligere bankdirektør Thor Bang. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ARVING: Siv Jensen ble tilgodesett i testamentet til tidligere bankdirektør Thor Bang. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Thor Bang gikk bort i mars, 97 år gammel.

Den tidligere bankdirektøren eide blant annet en villa i ærverdige Holmenkollen og ei hytte på Veierland i Færder kommune.

Det vekket oppsikt da det ble kjent at tidligere finansminister Siv Jensen (Frp) ble tilgodesett i testamentet som arving av disse.

Anslag tydet på at Jensen kunne sitte igjen med over 25 millioner kroner etter et salg av de to eiendommene. Nå ligger en av dem - villaen i Holmenkollen - ute for salg. Til kjemperabatt, melder Finansavisen.

DØDSBO: Eiendommen hadde en anslått verdi på over 20 millioner kroner. Nå bes det om litt mindre. Foto Studio Oslo AS
DØDSBO: Eiendommen hadde en anslått verdi på over 20 millioner kroner. Nå bes det om litt mindre. Foto Studio Oslo AS Vis mer

Børsen har vært i kontakt med Siv Jensen, som ikke vil kommentere salget. Hun viser til mekler for eventuelle kommentarer.

- Fornuftig pris

Administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen, anslo overfor VG at boligen med «stor sannsynlighet» ville gå for over 20 millioner kroner. Han understreket at han ikke hatt sett boligen, og uttalte seg på generelt grunnlag.

Men Camilla Sem, i Sem & Johnsen, ber nå om 16,8 millioner kroner for den aktuelle gigavillaen på Oslos vestkant.

- Jeg synes at det er en fornuftig pris. Jeg vet ikke om Henning Lauridsen har vært inne i boligen. Jeg sitter på en tilstandsrapport, så jeg vet hvor omfattende renoveringen må være for å oppgradere den til dagens standard, sier mekleren til Børsen.

Flott beliggenhet

Hun byr på lovord om eiendommen og beliggenheten.

- Det er en flott beliggenhet. Den ligger på et høydedrag, med utsikt. Og den utsikten kan bli bedre ved å fjerne trær på egen tomt, fortsetter Sem.

Barnefamilier og de som liker marka vil kunne ha glede av eiendommen, ifølge Sem.

- Og det er jo ikke lange turen til byen, du bor jo så fredelig og landlig, og så er det er grei atkomst.

Jensen uttalte til VG tidligere i år at hun ikke ville kommentere arven.

- Det gjelder meg privat, og jeg er ikke en offentlig person lenger. Ingen kan forlange at jeg skal stille opp og svare på ting.

Frp-nestor Carl I. Hagen fikk også en slant av Bang. Avisa Oslo skrev at det var snakk om 250 000 kroner.

- Jeg er blitt meddelt at jeg skal ha arvet noen penger, bekreftet Hagen til Dagbladet tidligere i år.

Han ønsket ikke å opplyse om hvor mye penger det er snakk om.

- Jeg ser på det som at han har vært fornøyd med det arbeidet jeg har gjort rent politisk, og synes det er veldig hyggelig, sier Hagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer