Vedum ville forby det:

Sjekk Mehls mektige minglemiddag

Mens Vedum slår ned på politikere som mingler med elitene, satt Emilie Enger Mehl i vennemiddag med PR- og næringslivstopper. Frp reagerer, men det er «smålig», ifølge Vedum. - Vi møtes av og til og har det hyggelig i hverandres selskap, sier Emilie Enger Mehl.

MINGLING: Dette Instagram-bildet viser justisminister Emilie Enger Mehl (nr. to fra venstre) på middag med PR- og næringslivstoppene Emilie Stordalen, Kristina Madeleine Garmann Wilhelmsen, Tina Berggård og Bettina Flatland. Foto: Emilie Stordalens Instagram-konto.

MINGLING: Dette Instagram-bildet viser justisminister Emilie Enger Mehl (nr. to fra venstre) på middag med PR- og næringslivstoppene Emilie Stordalen, Kristina Madeleine Garmann Wilhelmsen, Tina Berggård og Bettina Flatland. Foto: Emilie Stordalens Instagram-konto.

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For to år siden advarte Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum mot å mingle med elitene. Han slo ned på det å være i de «riktige» kretsene, med de «riktige» vennene, makt og penger.

Vedum lovet regler mot mektige bobler med politikere og sa han ville være nådeløs i håndteringen, skrev Klassekampen.

I helga dukket det opp et bilde av hans egen justisminister Emilie Enger Mehl på middag med en rekke PR- og næringslivstopper. Alle er tilknyttet Stordalen-konsernene og flere med store formuer.

Det var Mehls venninne, hotelltoppen Emilie Stordalen, som la ut bildet på Instagram. Under fotoserien sto teksten «Friends & family weekend».

Frp reagerer

Fremskrittspartiet reagerer på det paradokset.

- Jeg bryr meg ikke om hvem Mehl møter, verken på jobb eller på fritiden. Det må imidlertid være krevende for finansminister Vedum å være vitne til dette, all den tid han har varslet svært strenge regler mot såkalt «mingling med eliten», sier Sivert Bjørnstad, næringspolitisk talsperson i Frp, til Dagbladet.

TABBE: Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl klarte ikke gjøre annet enn å le av sin egen tabbe før Gullruten 2022. Vis mer

Frp-politikeren stilte i forrige uke spørsmål i Stortinget om hvor det blir av Vedums eliteforbud.

- Jeg synes det er litt smålig av Frp å prøve å score politiske poeng på ar Emilie har hatt det hyggelig en kveld i vinter med ei hun møtte på oppholdet sitt i Kompani Lauritzen, svarer finansminister Vedum.

Mehl: - Privatliv

Vedum har ofte advart mot den økonomiske eliten. Han har kalt samrøret mellom PR-byråer og politikk en «skummel» utvikling. Han mente det utfordrer folkestyret når politikken og PR-bransjen utveksler nettverk og folk.

- Jeg ble kjent med Emilie på Kompani Lauritzen, og vi ble venninner der. Vi møtes av og til og har det hyggelig i hverandres selskap. Utover dette ønsker jeg ikke å kommentere privatlivet mitt, opplyser Emilie Enger Mehl i en kommentar til Dagbladet.

På Instagram-bildet, som er tatt på restauranten Arts på Tjuvholmen i Oslo, er flere med ulike PR- og næringslivsinteresser:

  • Emilie Stordalen, markedssjef på Clarion Hotel The Hub, som eies av faren Petter Stordalen. I 2020 hadde hun en formue på 226 millioner kroner.
PALLPLASSER: Emilie Stordalen (t.v) og Emilie Enger Mehl er venner, her under finalefesten for Kompani Lauritzen. I midten er Stordalens kjæreste Jens Bredberg. Foto: Terje Pedersen / NTB
PALLPLASSER: Emilie Stordalen (t.v) og Emilie Enger Mehl er venner, her under finalefesten for Kompani Lauritzen. I midten er Stordalens kjæreste Jens Bredberg. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
  • Kristina Madeleine Garmann Wilhelmsen, arving i rederfamilien Wilhelmsen og blant Norges rikeste under 35 år med en formue på 787 millioner i 2020. Hun er tidligere manager i konsulentselskapet PwC, som bruker Petter Stordalens selskap Storm Communications som kommunikasjonsbyrå, og jobber nå i DNB.
  • Tina Berggård, seniorrådgiver og styremedlem i Stordalens PR-byrå Storm Communications, som hun var med på å starte opp. Hun har hatt lederstillinger i PR-byrået Gambit Hill+Knowlton Strategies og Danske Bank.
  • Bettina Flatland, kommunikasjonsdirektør i Stordalen-kjeden Nordic Choice Hotel. Har også vært rådgiver for Høyre på Stortinget og i regjeringsapparatet.
HJEMME HOS: Da Emilie Enger Mehl vant «Anno» i 2015 var «Se og Hør» hjemme hos henne. Vi tar et tilbakeblikk på det gamle klippet. Video: TV 2 / Youtube / Se og Hør, Tor Lindset. Reporter: Celina Morken Vis mer

Tur til Stockholm

Emilie Mehl og Emilie Stordalen omgås som venner. De deltok begge i «Kompani Lauritzen» i høst, og Dagbladet er kjent med at de to nylig var i Stockholm sammen.

Mehl hadde et møte med den svenske justisministeren. Etter at det formelle programmet var over skulle Mehl ha en frihelg i Stockholm.

Emilie Stordalen var også i den svenske hovedstaden denne helgen, og de to hadde en helaften sammen i Stockholm. Mehl reiste med rutefly, og dro videre til Brussel søndag morgen.

KRITISK: Frps næringspolitiske talsperson Sivert Bjørnstad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KRITISK: Frps næringspolitiske talsperson Sivert Bjørnstad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Det har ofte vært et tema hvem Norges mektigste omgås med på privaten, blant annet ved ansettelsene av Nikolai Tangen som oljefondssjef og Jens Stoltenberg som sentralbanksjef.

Det var blant annet Tangens spektakulære drømmeseminar i USA med en rekke samfunnstopper Vedum pekte på for to år siden.

Han ville slå ned på at hans egen regjering dro på luksusseminar og at de skrøt av sin luksus i sosiale medier.

- Jeg mener politikere i hovedsak bør jobbe for å gjennomføre egne valgløfter, sier Frps Bjørnstad.

NHO-eliten

Frp-politikeren understreker at han syns det er bra at politikere møter både «vanlige folk» og bedriftsledere og eiere. Men han kritiserer Vedums uttalelser om å få på plass et regelverk.

- Denne uken er det årsmiddag hos NHO. Jeg håper virkelig Vedum bryter sine egne regler og drar på denne middagen for å mingle med representanter for næringslivet i Norge, eller «eliten» som finansministeren helt sikkert vil kalle dem, sier Bjørnstad.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer