Sjøhytter: - Aldri opplevd liknende

Sjøhyttemarkedet trosser tilsynelatende økonomiske nedgangstider. På samme tid opplever Finn en oppsiktsvekkende endring: - Dette er en helt ny trend som vi ikke har sett før.

22 KVADRAT: Til tross for usikre økonomiske tider, er interessen for sjøhytter fortsatt stor. Denne hytta på Lindøya i Indre Oslofjord ligger ute for 5 990 000 kroner. Det utgjør en kvadratmeterpris på drøye 272 000 kroner. Foto: Nordvik
22 KVADRAT: Til tross for usikre økonomiske tider, er interessen for sjøhytter fortsatt stor. Denne hytta på Lindøya i Indre Oslofjord ligger ute for 5 990 000 kroner. Det utgjør en kvadratmeterpris på drøye 272 000 kroner. Foto: Nordvik Vis mer
Publisert

- Det er absolutt god interesse. Det har vært flere visninger og flere titalls tusen treff på annonsen. Det er et solid boligmarked om dagen, til tross for at renta har gått opp, sier eiendomsmegler Fredrick A. Haarr til Børsen.

Til tross for skyhøy prisvekst og rentepiler som peker brått oppover, er det fortsatt god interesse å spore i markedet for sjøhytter. En usedvanlig begrenset tilbudsside sørger for at fritidsboligene langs sjøen stadig selges til store summer.

- Jeg har aldri opplevd liknende, altså færre befaringer enn det jeg har gjort før årets sesong. Det vil også si at antall eiendommer som kommer til salgs ved sjøen framover blir svært redusert, sier hyttemegler Marius Berger til Børsen.

ENKEL STANDARD: Ifølge eiendomsmegler Fredrick Haarr er det mulig å søke om å rive hytta på Lindøya for så å bygge opp en ny og litt større - på om lag 30 kvadratmeter. Foto: Nordvik
ENKEL STANDARD: Ifølge eiendomsmegler Fredrick Haarr er det mulig å søke om å rive hytta på Lindøya for så å bygge opp en ny og litt større - på om lag 30 kvadratmeter. Foto: Nordvik Vis mer

- Opplever du at økt rente og generell prisstigning har slått ut på kjøpernes interesse?

- Ut fra responsen virker det ikke som at disse faktorene har så mye å si - i alle fall når det kommer til objekter som dette, fortsetter Haarr.

- Enkle forhold

Objektet i fokus er altså en minihytte på Lindøya i Indre Oslofjord. For rett i underkant av 6 millioner kroner er det altså mulig å sikre seg nevnte hytte på beskjedne 22 kvadrat - med utedo og utedusj. Det er riktignok innlagt strøm.

VÆRT LENGE I FAMILIENS EIE: Ifølge eiendomsmegler skal selger flytte til utlandet og har derfor lagt hytta på Lindøya ut på markedet. Foto: Nordvik
VÆRT LENGE I FAMILIENS EIE: Ifølge eiendomsmegler skal selger flytte til utlandet og har derfor lagt hytta på Lindøya ut på markedet. Foto: Nordvik Vis mer

- Det er enkle forhold, men hytter som dette er ganske unike. De kommer sjelden ut for salg, og det tar bare 15 minutter med båt fra Aker Brygge. Så har man nærhet til sjøen.

Haarr forklarer at prisen er satt ut fra liknende omsetninger. I fjor ble to andre hytter på øya - på cirka samme størrelse - solgt for henholdsvis 6,2 og 6,6 millioner kroner.

HYTTEMARKEDET I INDRE OSLOFJORD: Hyttemegler Marius Berge tror denne hytta på Nakholmen vil sette ny prisrekord i indre Oslofjord. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Seriøse kjøpere

I skrivende stund er også en annen minihytte i Indre Oslofjord - med ovennevnte Marius Berger som oppdragsansvarlig - ute for salg. Sjøhytta på Bleikøya rommer 36 kvadrat - og går for den nette sum av 6,8 millioner kroner.

Berger har mange års erfaring med salg av hytter i Indre Oslofjord. Han opplever at kjøperne sitter mer på gjerdet i år enn tidligere.

MINIHYTTE: Eiendomsmegler Marius Berger står for salget av denne hytta på vestsiden av Bleikøya. Prisen er satt til 6,8 millioner kroner. Foto: Jeanette Bækkevold
MINIHYTTE: Eiendomsmegler Marius Berger står for salget av denne hytta på vestsiden av Bleikøya. Prisen er satt til 6,8 millioner kroner. Foto: Jeanette Bækkevold Vis mer

- Min erfaring er at det er en generell forsiktighet i markedet nå. På samme tid er de som kommer på visning høyaktuelle og seriøse kjøpere.

Solgt for 13,4 mill.

I slutten av mars rapporterte Prognosesenteret at fritidsboligomsetningene i årets første kvartal hadde kjølnet kraftig. På samme tid er prisene økende - og det anslås en prisvekst i fritidsboligmarkedet på mellom 0-5 prosent i 2023.

Foreløpige tall viser en kvadratmeterpris som er 2,9 prosent høyere enn samme periode i fjor.

- Jeg solgte nylig en annen hytte i Indre Oslofjord, som hadde prisantydning på 14 millioner kroner. Den ble solgt for 13,4 millioner. Selv om det er et lite hakk under utropspris, er det et godt salg, fortsetter Berger.

- Helt ny trend

Selv om utbudet av sommerhytter for salg er begrenset, opplever Finn at tilgjengeligheten for leie har skutt i været.

- Det er rekordmange som legger ut annonser for å leie ut hytta eller boligen sin, og det er rekordmange som også skal leie feriehus i sommer. I fjor var det rekord, men det er like bra i år, sier Finn Reise-sjef Terje Berge til Børsen.

Han forteller også at det er rekordmange som leier ut hyttene sine for langtidsutleie, altså flere måneder.

- Dette er en helt ny trend som vi ikke har sett før på Finn.no.

Berge forklarer at trenden har en sammenheng med at hytta er blitt dyrere, samtidig som mange har fått mindre disponibel inntekt på grunn av høyere rente og stigende priser.

- Som likhet med alt annet, har også leieprisene gått opp og mange vil tjene ekstra på å leie ut for lengre perioder. De fleste av feriehusene man kan leie er cirka 20 prosent dyrere enn i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer