Sjøhytter: - Aldri opplevd liknende

Sjøhyttemarkedet trosser tilsynelatende økonomiske nedgangstider. På samme tid opplever Finn en oppsiktsvekkende endring: - Dette er en helt ny trend som vi ikke har sett før.

22 KVADRAT: Til tross for usikre økonomiske tider, er interessen for sjøhytter fortsatt stor. Denne hytta på Lindøya i Indre Oslofjord ligger ute for 5 990 000 kroner. Det utgjør en kvadratmeterpris på drøye 272 000 kroner. Foto: Nordvik
22 KVADRAT: Til tross for usikre økonomiske tider, er interessen for sjøhytter fortsatt stor. Denne hytta på Lindøya i Indre Oslofjord ligger ute for 5 990 000 kroner. Det utgjør en kvadratmeterpris på drøye 272 000 kroner. Foto: Nordvik Vis mer
Publisert

- Det er absolutt god interesse. Det har vært flere visninger og flere titalls tusen treff på annonsen. Det er et solid boligmarked om dagen, til tross for at renta har gått opp, sier eiendomsmegler Fredrick A. Haarr til Børsen.

Til tross for skyhøy prisvekst og rentepiler som peker brått oppover, er det fortsatt god interesse å spore i markedet for sjøhytter. En usedvanlig begrenset tilbudsside sørger for at fritidsboligene langs sjøen stadig selges til store summer.

- Jeg har aldri opplevd liknende, altså færre befaringer enn det jeg har gjort før årets sesong. Det vil også si at antall eiendommer som kommer til salgs ved sjøen framover blir svært redusert, sier hyttemegler Marius Berger til Børsen.

- Opplever du at økt rente og generell prisstigning har slått ut på kjøpernes interesse?

- Ut fra responsen virker det ikke som at disse faktorene har så mye å si - i alle fall når det kommer til objekter som dette, fortsetter Haarr.

- Enkle forhold

Objektet i fokus er altså en minihytte på Lindøya i Indre Oslofjord. For rett i underkant av 6 millioner kroner er det altså mulig å sikre seg nevnte hytte på beskjedne 22 kvadrat - med utedo og utedusj. Det er riktignok innlagt strøm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.