Sjøidyll gikk unna: - Klump i magen

Sjøparadisets nest dyreste eiendom hittil i år ble solgt «umiddelbart».

LIGGER LUNT TIL: Hytta oppfyller en del ønsker som hyttekjøperne vil ha, ifølge mekleren. Foto: Karl Filip Kronstad / Kron Media AS
LIGGER LUNT TIL: Hytta oppfyller en del ønsker som hyttekjøperne vil ha, ifølge mekleren. Foto: Karl Filip Kronstad / Kron Media AS Vis mer
Publisert

- De som kjøper hytter i denne prisklassen har god økonomi, sier eiendomsmekler Henrik Tangen i Krogsveen Bamble, til Børsen.

Han sikter til ei idyllisk perle han nylig har solgt, i sommerparadiset Bamble i Telemark.

Prisen er godt utenfor rekkevidda til den gjengse norske hyttekjøper, men det tok ikke lang tid før noen punget ut 16,6 millioner kroner og sikret seg kremeiendommen.

Telemarksavisa omtalte saken først.

- Slag i slag

Tangen forklarer at hytta hadde visning ei ukes tid etter at den ble lagt ut. Den ble solgt «umiddelbart» på en mandag, og ble overtatt fredagen.

- Når man kjøper hytter i fellesferien, vil man overta fort. Da går det slag i slag, sier han.

Hytta fra 1950 er på 85 kvadrat og ligger på en 1,68 måls tomt. Den har tre soverom og ett bad.

Mekleren trekker fram at hytta ligger pent til.

LUNT: Hytta kan skilte med upåklagelige solforhold og egen strandlinje. Foto: Karl Filip Kronstad / Kron Media AS
LUNT: Hytta kan skilte med upåklagelige solforhold og egen strandlinje. Foto: Karl Filip Kronstad / Kron Media AS Vis mer

- Det som er fantastisk er at den har lang strandlinje med egen strand og brygge. Og så er det bilvei til. Den ligger lunt og har sein kveldssol - til 22.30-tida. Det er mange av ønskene hyttekjøperne har som innfris, sier mekleren.

- Klump i magen

Tangen forteller at eiendommen har vært i selgers eie siden den ble bygget.

- Men det er jo en så fin eiendom at det er en klump i magen å slippe den til andre også, sier han, før han understreker at selger er fornøyd med salget.

Tangen, som er en profilert mekler i området, solgte litt tidligere i år en annen Bamble-hytte til 20 millioner kroner. Det er den dyreste i år. Den aktuelle hytta blir dermed kommunens nest dyreste i år.

Under pandemien nådde hyttemarkedet kokepunktet. Da Børsen snakket med Tangen i fjor, hadde han ikke sett maken noensinne.

- Og jeg har solgt hytter i denne skjærgården siden '96, sa Tangen og la til:

- Det er ingen tvil om at 2021 har slått 2020. Corona har medført at flere ser verdien av å satse på fritidseiendom i hjemlandet.

Og ifølge mekleren er det godt trykk enda:

- Hyttemarkedet har vært eksepsjonelt godt i begynnelsen av sesongen, og det starta rekordtidlig. Men etter hvert som de ivrigste kjøperne fikk tilfredsstilt ønsker og behov, ble det roligere i slutten av mai og begynnelsen av juni, sier han og legger til:

- Når vi gikk inn i ferietida, så var det mye folk i området, og da tømte vi omtrent lagrene. Nå er det så godt som tomt, sier Tangen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer