Just Eat Takeaway

Sjokk-regning etter firmatur

En firmatur til Alpene i Just Eat Takeaway skal ha kostet mer enn 140 millioner kroner. Nå må administrerende direktør forsvare pengebruken.

DYR FERIE: En firmatur i Just Eat Takeaway skal ha kosta skjorta. Foto: Shutterstock/NTB
DYR FERIE: En firmatur i Just Eat Takeaway skal ha kosta skjorta. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag neste uke må Jitse Groen, administrerende direktør i Just Eat Takeaway, til New York for å forsvare sin beslutning om å gjennomføre en firmatur til de sveitsiske alper overfor firmaets investorer.

Ifølge Bloomberg var nemlig prislappen på en skiferie Groen tok sine 5400 ansatte med på svimlende 15 millioner euro, som tilsvarer rundt 143 millioner kroner.

«Snow Fest»

Turen skal ha blitt kalt «Snow Fest», og foregått over fire dager i den sveitsiske byen Arosa, ifølge avisa. Alt skal ha vært betalt av selskapet.

Ifølge Financial Times fikk de ansatte gratis skijakker, hatter og liggestoler i selskapets oransje signaturfarge. De skal også ha fått gratis skitimer, og fått utdelt drikkevare-bonger for å oppmuntre til afterski.

LUKSUSLEILIGHET: Dagbladet fant Bjørn Dæhlies nye hjem i det idylliske skatteparadiset Zug i Sveits. Video: Matias Ytterstad. Reporter: Trym Mogen. Vis mer

Turen skal tidligere ha blitt avlyst på grunn av corona-pandemien, men ble så til slutt avholdt.

- Vi forstår at dette er vanskelige tider, men nettopp på grunn av dette er det enda viktigere å organisere «Snow Fest» for å vise våre ansatte at vi setter pris på den harde jobben de gjør, sier en representant for selskapet til avisa.

De skal ikke ha villet kommentere prislappen på firmaturen.

- Vil sende en klar beskjed

I 2020 fusjonerte det danske selskapet Just Eat med nederlandske takeaway.com, som ble stiftet av Jitse Groen, som nå er administrerende direktør.

Selskapet fikk et oppsving under corona-pandemien, men det siste året har aksjene stupt med nesten 70 prosent.

Den påkosta turen skal ikke ha falt i god jord hos selskapets aksjonærer, og det er derfor Groen nå må til New York for å forsvare selskapets beslutning om å avholde turen.

Blant annet har det nederlandske investeringsselskapet Lucerne Capital Management, som lenge har vært aksjonærer i selskapet, meddelt at de vil stemme mot gjenvelgelsen av selskapets økonomisjef og representantskap på selskapets neste generalforsamling.

- Vi vil sende en klar beskjed til styret for å uttrykke skuffelsen vår, sier de til Bloomberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer