Detur kansellerer chartersesongen

Sjokkbeskjed på døra: - Folk er urolige

Kenneth og Petra Österberg er strandet på hotellet i Hellas etter at reiseselskapet Detur har kansellert resten av chartersesongen. Også norske Kenny Eva Øverdahl har blitt rammet.

STRANDET: Kenneth Österberg er sammen med kona strandet på hotellet på Kreta. Foto: Privat
STRANDET: Kenneth Österberg er sammen med kona strandet på hotellet på Kreta. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange ble sommerferien spolert som følge av flykaoset som utspilte seg over store deler av Europa. For mange ble løsningen å avvente ferieturen, og heller satse på en tur til sørligere strøk nærmere høsten.

For flere skandinaviske turister ble reiseselskapet Detur løsningen, men de siste dagene har mange fått planene spolert.

Overfor Børsen bekreftet reiseselskapet at resten av chartersesongen 2022 vil bli kansellert.

- Da dette innebærer endringer i organisasjonen og i organisasjonens prosesser, vil produksjons- og driftsaktiviteter midlertidig bli satt på pause i en periode. Resten av chartersesongen 2022 vil bli kansellert, bekreftet selskapet til Børsen fredag morgen.

- Vi beklager ulempene og problemene dette kan medføre de reisende, nå som reiser nå ikke vil bli operert.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Detur, men de har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

VÆR FORBEREDT: Reiseekspert i DinSide Odd Roar Lange kommer med flere tips til nordmenn som skal ut å reise nå, blant annet når du ikke bør begi deg ut på tur. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Rømmer hotellene

For ekteparet Petra og Kenneth Österberg fra Gotland ble den lenge planlagte ferieturen til Hellas brått forandret til et lite mareritt.

Når Dagbladet snakker med ekteparet tidlig fredag morgen, har de akkurat kommet opp igjen fra resepsjonen på hotellet de bor på i Chania på Kreta.

- Vi har etterspurt informasjon, men det er veldig lite svar å få, sier Kenneth til Dagbladet.

Ekteparet bestilte ferieturen så tidlig som i februar og kom ned til Hellas lørdag kveld.

- Sett bort ifra at flyet var noen timer forsinket, så har alt gått som det skulle. Det var ingenting å utsette på noen ting, forteller Kenneth.

Men så:

Torsdag ettermiddag hadde ekteparet vært på en utflukt i Chania, men da Kenneth skulle opp på rommet for å hente noe, hang det en lapp på utsida av døra til hotellrommet:

«Kontakt resepsjonen»

Beskjeden fra resepsjonen var slående.

KLAR BESKJED: Denne lappen hang på døra på hotellet ekteparet bor på. Foto: Privat
KLAR BESKJED: Denne lappen hang på døra på hotellet ekteparet bor på. Foto: Privat Vis mer

- Det viste seg at Detur ikke hadde betalt regninger til hotellet på flere måneder. De skyldte enormt mye penger.

Kenneth fikk beskjed om at de måtte betale 1300 euro, tilsvarende rett i overkant av 13 000 kroner, for å kunne fortsette oppholdet på hotellet.

- Jeg forsto ingenting. Det var fullstendig uaktuelt å betale, sier Kenneth.

Spesiell stemning blant gjestene

Ekteparet anslår at så mye som to fulle fly med svenske turister nå er strandet i Hellas. De forteller om en spesiell stemning på hotellet der de selv befinner seg.

- Folk er urolige. Flere har også rømt hotellet for å være nærmere flyplassen. Alle snakker med hverandre for å høre hva som er siste nytt.

UTSIKT: Utsikten fra hotellet på Kreta fredag morgen. Foto: Privat
UTSIKT: Utsikten fra hotellet på Kreta fredag morgen. Foto: Privat Vis mer

Allerede fredag kveld er det planlagt at flere av gjestene skal bli fraktet til flyplassen. For ekteparet fra Gotland skal de etter planen hjem til Gotland, via Arlanda lørdag. Men de er langt fra sikre på om flyene vil gå som normalt.

- Det blir spennende å se om de blir hentet i kveld. Om så er tilfellet, så kommer vi til å satse på at vi blir hentet i morgen. Blir de ikke hentet, vil vi ta taxi til flyplassen i kveld.

- Vi kommer oss hjem, men spørsmålet blir bare til hvilken pris.

MÅTTE BETALE: For Kenny Eva Øverdahl og mannen ble avslutnigen på ferien ikke helt som planlagt. Foto: Privat
MÅTTE BETALE: For Kenny Eva Øverdahl og mannen ble avslutnigen på ferien ikke helt som planlagt. Foto: Privat Vis mer

- Ble forbannet

Også norske turister har blitt rammet av kaoset. For Kenny Eva Øverdahl og mannen ble avslutningen på ferien ikke helt som de hadde håpet.

De hadde tilbrakt ei uke i Alanya i Tyrkia og skulle reise hjem fredag morgen. Ekteparet skulle bare ned til resepsjonen for å sjekke ut og levere nøkkelkortet til hotellrommet. Men da fikk de beskjed om at de måtte betale 2000 kroner for rommet.

Øverdahl hadde forhåndsbetalt oppholdet, og skjønte ikke hvorfor de måtte betale ved utsjekk.

FALSK: Denne faksen fikk Kenny Eva Øverdahl på hotellet. Faksen flere turister har fått er falsk, ifølge reiseselskapet. Foto: Privat
FALSK: Denne faksen fikk Kenny Eva Øverdahl på hotellet. Faksen flere turister har fått er falsk, ifølge reiseselskapet. Foto: Privat Vis mer

- Jeg ble forbannet. Vi skjønte ingenting og fikk heller ikke noe informasjon, sier hun til Dagbladet fra bilen på vei hjem til Askim.

I resepsjonen fikk de en kopi av en faks som tilsynelatende skulle være sendt fra reiseselskapet. Dette hevder Detur ikke stemmer.

- Faksen som ser ut til å være i omløp angående Detur vedrørende ubetalte hotellrom og forespørsler om at gjester skal betale direkte til hotellet og få refusjon mot kvittering eller faktura, er ikke sendt av Detur. Det er helt klart en forfalskning, skrev Detur til Børsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer