Sjokkbrekk på BH-er

Skal ha robbet Lindex-konteiner for flere titalls millioner.

BREKK: Det var blonde-BH-er til den kjente kjeden Lindex som ble stjålet. Også Ellos ble rammet. Foto: Lindex
BREKK: Det var blonde-BH-er til den kjente kjeden Lindex som ble stjålet. Også Ellos ble rammet. Foto: Lindex Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars oppdaget en ansatt i kleskjeden Lindex at tre konteinere med bh-er manglet på selskapets lager. Nå er tre menn tiltalt for grovt heleri.

Salgsverdien på bh-ene er anslått å være mellom 33 og 35 millioner svenske kroner. Varene hadde ankommet havnen i Göteborg fra Bangladesh og deretter blitt fraktet videre til et lager i Partille.

- Det var nesten 26 900 stykk av samme blonde-bh i én konteiner, fortalte den Lindex-ansatte i avhør med politiet, ifølge Göteborgs-Posten.

En overvåkingsvideo viste hvordan tyvene plukket med seg konteinerne med lastebil. Etter tips fra publikum fant politiet noen dager senere en større mengde tyvegods på et lager i Kållered. Da ble det oppdaget at også nettbutikken Ellos var berørt, og at den totale verdien av varene utgjorde 39 millioner svenske kroner.

Selve tyverietterforskningen ble avsluttet da ingen kunne knyttes til tyveriet i seg selv. De tre mennene, som alle nekter straffskyld, er i stedet tiltalt for grovt heleri. Påtalemyndigheten tror bh-ene skulle selges til utlandet.

To av mennene er også tiltalt for grovt bedrageri for å ha stjålet energidrikker til en verdi av 810 000 svenske kroner fra et firma i Borås.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer