- Sjokkerende og komisk

Lan Marie Berg går til frontalangrep på olje- og energiministeren. Regjeringens prestisjeprosjekt for klima er et forsøk på å holde liv i oljenæringen, hevder MDG-profilen.

LER AV REGJERINGEN: Lan Marie Berg (MDG) synes olje-og energiminister Terje Aaslands (Ap) siste utspill er komisk. Elektrifiseringen av sokkelen kaller hun «latterlig». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LER AV REGJERINGEN: Lan Marie Berg (MDG) synes olje-og energiminister Terje Aaslands (Ap) siste utspill er komisk. Elektrifiseringen av sokkelen kaller hun «latterlig». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er både sjokkerende og litt komisk å lese at olje- og energiministeren innrømme rett ut at elektrifisering av sokkelen ikke er et klimatiltak, men et forsøk på å holde liv i olja, smeller det fra MDGs kanskje mest profilerte politiker.

Hun har lest Dagbladets sak der olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) uttaler at det snart vil være slutt for norsk petroleumsnæring hvis ikke man får lagt strømkabler til oljeinstallasjonene i Nordsjøen og langs norskekysten.

Aasland advarer mot at det i praksis vil avvikle hele næringen om ikke satsingen kommer på plass.

- Betaler for «grønnvasking»

Berg leser det som en direkte innrømmelse av at elektrifiseringen ikke egentlig handler om å nå klimamålene.

- Det er dette MDG alltid har sagt, sier Berg til Dagbladet.

Berg og hennes parti er nemlig svorne motstandere av å elektrifisere sokkelen, selv om mange mener dette er den eneste måten Norge kan nå sine klimaforpliktelser innen 2030.

- Det er et forsøk på å holde liv i olja. Det å elektrifisere sokkelen er kroneksempelet på at norsk klimapolitikk har blitt designet over veldig mange år for å forlenge oljealderen på bekostning av andre arbeidsplasser og utslippskutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer