Stein Erik Hagen

Sjokkerer venner med erotisk kunst

- Kunsten har hjulpet til å finne meg selv, sier Stein Erik Hagen i NRK-serie.

KUNSTINTERESSERT: Stein Erik Hagen stilte ut sine erotiske Robert Mapplethorpe-bilder på Munch Museet i Oslo i 2016. Foto: Jacques Hvistendahl
KUNSTINTERESSERT: Stein Erik Hagen stilte ut sine erotiske Robert Mapplethorpe-bilder på Munch Museet i Oslo i 2016. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Publisert

Finansmann og tidligere Rimi-eier Stein Erik Hagen (64) er en betydelig kunstsamler, ikke bare i norsk målestokk. Han er den private samleren som har flest bilder av den amerikanske fotografen Robert Mapplethorpe.

Homoerotisk kunst

Han døde i 1989, 42 år gammel, av aids. Mapplethorpe er mest kjent for sine stilistiske svart/hvitt-fotografier, som regel svært homoerotiske, eksplisitte med sadomasochistiske undertoner.

I en ny NRK-serie snakker en rekke samlere om kunst, og først ut var Stein Erik Hagen.

- Kunsten har hjulpet meg til å finne meg selv. Den er en ventil. Jeg er glad i vakre ting, og uten kunst blir samfunnet fattigere, sier Hagen i NRK-dokumentaren «Kunstsamlarane».

- Gjennomført estetikk

I en e-post til Dagbladet utdyper Hagen noe av det som kommer fram i dokumentaren.

Hagen sier at kunstinteressen har utviklet seg gradvis, fra hans første «con amore»-kjøp, til en profesjonelt kuratert samling.

- Jeg har like sterke personlige forhold til enkle arbeider jeg har betalt en skarve tusenlapp for, som jeg har til kostbare hovedverk, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer