Sjokkert av SAS-krav: - Tvang

Nye tiltak tvinger de fleste kabinansatte opp i en fulltidsstilling. Det vekker sterke reaksjoner blant ansatte.

TORDNER: Flere kabinansatte Børsen har snakket med reagerer kraftig på et nytt grep fra SAS. Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange
TORDNER: Flere kabinansatte Børsen har snakket med reagerer kraftig på et nytt grep fra SAS. Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Tirsdag forrige uke ble det enighet mellom SAS-ledelsen og de kabinansatte i en frivillig lønnsmekling, etter at høstens forhandlinger om ny tariffavtale ikke førte fram.

De kabinansatte gikk ut av meklingen med en lønnsøkning, men flere av dem er sterkt kritiske til det som nå foregår bak lukkede dører.

Etter det Børsen kjenner til har SAS-ledelsen nylig sendt ut et varsel til norske kabinansatte som har skapt harnisk og uro internt.

I brevet, som Børsen har sett, varsler selskapet at kabinansatte skal opp i hundre prosent stilling fra april neste år. Kravet skal være ett av leddene i selskapets effektiviseringsplaner.

«Vi har som dere alle kjenner til et økt ressursbehov for neste år. (...) Det er viktig at samtlige som kvalifiserer til en deltid, benytter seg av linken innen 30. november. (...) Stillingsprosenten du har per i dag, står fram til 31. mars 2023. CC (cabin crew, journ.anm.) som ikke oppfyller ovennevnte, varsles herved oppi 100 prosent stilling fra 1. april 2023.», heter det i brevet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.