Sjokkfunn på luksuscruise

Passasjerene håpet kanskje på å kunne leve «luksuslivet til sjøs», men en rystende oppdagelse om bord sørget for at drømmecruiset endte i et mareritt.

150 OFRE: Så mange som 150 personer skal ha blitt filmet i skjul om bord på luksuscruiset. Foto: Royal Caribbean
150 OFRE: Så mange som 150 personer skal ha blitt filmet i skjul om bord på luksuscruiset. Foto: Royal Caribbean Vis mer
Publisert

Cruiseskipet «Harmony of The Seas» forlot havnen i Miami 29. april, på vei til sju rolige dager i Saint Martin, Puerto Rico og Bahamas.

Det er imidlertid en hendelse som fant sted ett døgn seinere som har fått det føderale amerikanske politiet FBI til å slå full alarm. For da skipet hadde beveget seg ut i internasjonalt farvann, tok en mann seg inn på et av skipets offentlige toaletter - tilsynelatende med onde hensikter.

«Den 30. april 2023, mens 'Harmony' var i internasjonalt farvann, installerte N.N. (tiltalte) et skjult wifi-kamera på et offentlig toalett på skipets toppdekk», heter det i rettsdokumenter, ifølge ABC News.

150 ofre

Kameraet skal ha blitt gjemt i en del av veggen som var fjernet i forbindelse med en reparasjon.

Der fikk kameraet stå i fred i et døgn før det ble oppdaget av en medpassasjer, som kontaktet Royal Caribbean-ansatte om bord.

Sikkerhetspersonell fjernet umiddelbart kameraet. Der fant de et minnekort som inneholdt timevis av opptak. Ifølge det amerikanske justisdepartementet viser opptakene over 150 personer som benyttet rommet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.