Sjokkfunn på luksuscruise

Passasjerene håpet kanskje på å kunne leve «luksuslivet til sjøs», men en rystende oppdagelse om bord sørget for at drømmecruiset endte i et mareritt.

150 OFRE: Så mange som 150 personer skal ha blitt filmet i skjul om bord på luksuscruiset. Foto: Royal Caribbean
150 OFRE: Så mange som 150 personer skal ha blitt filmet i skjul om bord på luksuscruiset. Foto: Royal Caribbean Vis mer
Publisert

Cruiseskipet «Harmony of The Seas» forlot havnen i Miami 29. april, på vei til sju rolige dager i Saint Martin, Puerto Rico og Bahamas.

Det er imidlertid en hendelse som fant sted ett døgn seinere som har fått det føderale amerikanske politiet FBI til å slå full alarm. For da skipet hadde beveget seg ut i internasjonalt farvann, tok en mann seg inn på et av skipets offentlige toaletter - tilsynelatende med onde hensikter.

«Den 30. april 2023, mens 'Harmony' var i internasjonalt farvann, installerte N.N. (tiltalte) et skjult wifi-kamera på et offentlig toalett på skipets toppdekk», heter det i rettsdokumenter, ifølge ABC News.

150 ofre

Kameraet skal ha blitt gjemt i en del av veggen som var fjernet i forbindelse med en reparasjon.

Der fikk kameraet stå i fred i et døgn før det ble oppdaget av en medpassasjer, som kontaktet Royal Caribbean-ansatte om bord.

Sikkerhetspersonell fjernet umiddelbart kameraet. Der fant de et minnekort som inneholdt timevis av opptak. Ifølge det amerikanske justisdepartementet viser opptakene over 150 personer som benyttet rommet.

SKJULT KAMERA: Det var inne på et offentlig toalett på skipets akterende (midt på bildet), at mannens moralske kompass skal ha seilt akterut. Bildet er tatt i en annen anledning. Foto: Royal Caribbean
SKJULT KAMERA: Det var inne på et offentlig toalett på skipets akterende (midt på bildet), at mannens moralske kompass skal ha seilt akterut. Bildet er tatt i en annen anledning. Foto: Royal Caribbean Vis mer

Et stort antall av disse ble helt uvitende filmet mens de var nakne, eller delvis nakne, i løpet av døgnet kameraet var aktivt. Blant dem var 40 mindreårige og barn helt ned i fireårsalderen, ifølge påtalemyndigheten.

Sikkerhetspersonellet intervjuet mannen, som ifølge rettsdokumenter da skal ha innrømmet å ha plassert kameraet på badet. Han skal også ha sagt at han visste at kameraet hadde blitt funnet, da han selv ikke klarte å finne det dagen etter.

Filmet nakne

Opptakene viser folk som «kommer inn på badet for å bruke toalettet eller for å skifte til eller fra badetøy», sier rettsdokumentene. Tiltaltes «kamera filmet disse folkene i forskjellige stadier av avkledning, inkludert videoer av nakne kjønnsorganer, rumper og kvinnebryster», heter det videre.

SLÅR: En ridelærer ved stallen hadde lenge reagert på at hestene hadde flere skader og oppførte seg merkelig. Hun satte opp et skjult kamera for å bevise at hestene ble misbrukt. Hesten i videoen gikk det bra med. Video: Politiet Vis mer

Mannen bak snikfilmingen gjorde imidlertid politiets jobb ganske enkel. De aller første klippene viser nemlig mannen som nå er tiltalt, i det han «plasserer det skjulte kameraet og justerer vinkelen slik at det peker i retning av toalettet», ifølge FBI.

Opptakene viser også tiltalte som tar fram sin Iphone før han tilsynelatende kobler telefonen til det skjulte kameraet, ifølge politiet.

Mannen ble arrestert onsdag forrige uke, og er nå tiltalt for krenkelse av privatlivets fred og forsøk på besittelse av materiale som seksualiserer barn.

FBI ber nå om publikums hjelp til å identifisere ofrene, skriver Business Insider.

Mannens advokat har ikke besvart henvendelser fra ABC News.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer