Ukraina-krigen:

Sjokkfunn på mystisk superyacht

Det som kan se ut til å være et Fabergé-egg skal ha blitt funnet på en av de russiske oligarkenes superyachter.

LUKSUS: Superyachten «Amadea» kom til San Diego 27. juni, seilt fra Fiji av amerikanske myndigheter. Foto: AP/Gregory Bull/NTB
LUKSUS: Superyachten «Amadea» kom til San Diego 27. juni, seilt fra Fiji av amerikanske myndigheter. Foto: AP/Gregory Bull/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske myndigheter mener de har gjort et interessant funn på én av yachtene de de siste månedene har beslaglagt fra russiske oligarker.

Det sa USAs visestatsadvokat Lisa Monaco til forsamlingen på Aspen Security Forum onsdag, ifølge The Guardian.

- La oss komme til det som er «juicy»: yachtene. Vi har funnet noen veldig interessante ting. Vi fant et Fabergé-egg, eller det som kan være et Fabergé-egg, på én av dem. Så dette blir bare mer og mer interessant, sa hun.

Mystisk stråmann

Ifølge avisa presiserte hun ikke hva slags yacht de har gjort funnet på, men sa likevel at den nå ligger til kai i San Diego, etter å ha blitt hentet fra Fiji i juni.

Mye tyder dermed på at det er den mye omtalte superyachten «Amadea» det er snakk om, som USA mener tilhører rikingen Suleiman Kerimov.

Fra starten av mai til starten av juni lå yachten til kai på Fiji, før amerikanske myndigheter etter en rettslig strid til slutt fikk lov til å frakte den til USA. Den ligger nå til kai i San Diego.

Milliardyachten er tegnet av den norske yachtdesigneren Espen Øino.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.