Sjokklønn for strømtopp

Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft bikket i fjor 7 millioner i lønn og bonus. Bonusen alene var 800 000 kroner, mye takket være at Statkraft fikk maksimalt ut av den norske vannkraften.

TJENER FETT: Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft dro inn nesten en million i bonus i fjor. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
TJENER FETT: Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft dro inn nesten en million i bonus i fjor. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens vanlige folk sleit med strømregninga i fjor og regjeringen pøste ut titalls milliarder i strømstøtte, fikk sjefen for Statkraft godt betalt - nettopp på grunn av de høye strømprisene.

I 2022 tjente Christian Rynning-Tønnesen hele sju millioner kroner i lønn, ytelser og bonus. Det kommer fram i årsrapporten Statkraft publiserte i torsdag.

Ifølge årsrapporten (side 174) oppnådde Rynning-Tønnesen 54 prosent måloppnåelse, som er bakgrunnen for bonusutbetalingen som endte på over 800 000 kroner.

På grunn av en fatal ulykke i India, ble måloppnåelse for sikkerhet satt til null prosent.

Men takket være maksimal utnyttelse av den norske vannkraften - der Rynning-Tønnesen fikk 100 prosent måloppnåelse - ble det likevel en solid bonus.

Statkraft er 100 prosent eid av staten.

- Usmakelig

Sofie Marhaug (Rødt) ser rødt etter at årsrapporten avslørte Statkraft-sjefens lønn.

- Statkraft har et usmakelig lønnsnivå. Det virker som de har mistet bakkekontakten når de vedtar slike lønninger. Dette plasserer dem i en annen virkelighet enn innbyggerne de egentlig skal arbeide for, og levere rimelig vannkraft til. Man merker ikke de skyhøye strømprisene med en slik lønn akkurat, sier Marhaug til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer