Sjokkoppdagelse: - Stjal massive mengder

En kvinne er siktet for å ha stjålet mat for flere millioner, for det meste kyllingvinger.

KYLLINGTYVERI: Kvinnen skal ha bestilt 11 000 kasser med kyllingvinger. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB

KYLLINGTYVERI: Kvinnen skal ha bestilt 11 000 kasser med kyllingvinger. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB

Vis mer
Publisert

En kvinne fra Chicago i delstaten Illinois i USA er anklaget for å ha stjålet mat til en verdi av 1,5 millioner dollar, for det meste kyllingvinger. 1,5 millioner dollar tilsvarer 14, 95 millioner norske kroner.

Det melder Fox News.

Etterforskere mener at kvinnen har stjålet mat fra et skoledistrikt over en periode på to år.

Tyveriet ble oppdaget etter at en revisjon avdekket at distriktets utgifter lå hundretusenvis av dollar over budsjett, til tross for at de bare var halvveis gjennom skoleåret, ifølge rettsdokumenter.

Den 66 år gamle kvinnen skal ha plassert hundrevis av uautoriserte matbestillinger hos Gordon Food Service, hovedmatleverandøren til Harvey School District 152.

Hun skal ha bestilt maten, blant annet 11 000 kasser med kyllingvinger, separat fra distriktets legitime bestillinger. Matleverandørene fakturerte deretter distriktet, som sto for betalingen av maten.

De angivelige tyveriet skal ha foregått mellom juli 2020 til februar 2022, ifølge påtalemyndigheten.

Kvinnen er nå siktet for grovt tyveri.

Utnyttet pandemien

- Den massive svindelen begynte midt under coronapandemien da elever ikke fikk være fysisk til stede på skolen. Selv om barna fikk fjernopplæring, fortsatte skoledistriktet å tilby måltider til elevene som familiene deres kunne hente, står det i rettsdokumentene.

Kvinnen var ansatt som konsulent etter å ha jobbet som direktør for en mattjeneste-bedrift i 2021, og skulle i utgangspunktet hjelpe en nyansatt med hennes tidligere jobb.

Etter å ha lagt inn de falske bestillingene, skal hun angivelig ha hentet maten i en varebil fra skoledistriktet.

GENIALT: Her ser du hvor enkelt du kan fjerne senen fra et kyllingbryst. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

- Enorme mengder kyllingvinger

- Maten ble aldri brakt til skolen eller gitt til elevene, sier etterforskerne i saken.

Påtalemyndigheten sa at kvinnen var den eneste personen som var ansvarlig for å legge inn matbestillinger på vegne av distriktet, og derfor peker det mot at det er henne som har utført tyveriet.

- Ved nærmere gjennomgang ble det oppdaget enkeltstående fakturaer signert av kvinnen for enorme mengder kyllingvinger, som aldri ble servert til elevene fordi de inneholder bein, står det i dokumentene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer