Bensinkonflikt

Sjokkpriser: SV avviser kutt

SV og Rødt har forskjellig tilnærming på utfordringen fra Frp-leder Sylvi Listhaug. Bjørnar Moxnes vil kutte i drivstoffavgiften, det vil ikke SV-leder Audun Lysbakken.

UENIG: Bjørnar Moxnes og Audun Lysbakken har forskjellig tilnærming til de skyhøye bensinprisene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
UENIG: Bjørnar Moxnes og Audun Lysbakken har forskjellig tilnærming til de skyhøye bensinprisene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Frp-leder Sylvi Listhaug rykket i forrige uke ut i Dagbladet med en rekke krav for å lette trykket mot nordmenns lommebok.

Ett av disse kravene var en betydelig reduksjon i drivstoffavgiftene.

- Folk blir flådd, mens staten tjener seg søkkrik. Skatter og avgifter må reduseres for å dempe utgiftene til folk, sa hun til Dagbladet, og forlangte at milliardene nå må rulle rett ut av statskassa og ned i lommebøkene landet rundt.

Diesel koster rekordhøye 27 kroner literen i Tromsø, og er oppe i 26 kroner flere steder i Oslo onsdag ettermiddag. Eksperter spår torsdag morgen priser på opp mot 30-tallet.

SV: Nei til lavere avgift

«Miljøpartiene» på venstresida ønsker også å bruke store penger på å hjelpe nordmenn som sliter med høye utgifter i disse dager.

Men de er delt i spørsmålet om bensin og diesel bør gjøres billigere.

SV mener at prisene blir høye uansett hvor mye man kutter i statlige avgifter nå som oljeprisen bykser mot uante høyder. Dermed er det lite vits i å bruke fellesskapets midler på reduserte pumpepriser, argumenterer Kari Elisabeth Kaski og SV.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer