Tar strømgrep:

Sjokkregning for Slottet

Det kongelige slott gjennomfører nå ekstra tiltak for å holde strømutgiftene nede.

TAR GREP: Det kongelige slott tar nå grep for å prøve å holde strømutgiftene nede. Her er kongeparet under en middag med stortingsrepresentanter. Foto: Torstein Bøe / NTB
TAR GREP: Det kongelige slott tar nå grep for å prøve å holde strømutgiftene nede. Her er kongeparet under en middag med stortingsrepresentanter. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da kongeparet i slutten av august ble spurt om de hadde noen strømsparetips, svarte kongen ifølge NRK:

- Slå av lys man ikke trenger.

Dronningens svar var derimot litt mer utfyllende:

- Jeg har bodd i Sveits i to år, for lenge, lenge siden. Der sparte man på strømmen hele tida. Man hadde kun ett lys i hvert rom og dusjet én gang i uka. Vi flommer over med lys og varme. Jeg tror vi har litt godt av å tenke at det går an å kutte lite grann ned. Hvis alle gjør litt, så hjelper jo det også, sa hun da.

Rekordhøy strømregning

Og nettopp på grunn av de høye strømregningene, gjennomfører Slottet nå ekstra tiltak for å redusere strømforbruket - som for eksempel å slå av lys de ikke trenger.

De har også leid inn konsulenter for å se på ytterligere tiltak de neste åra, ifølge kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe.

Fra 2020 til 2021 ble nemlig utgiftene Slottet har til strøm og oppvarming mer enn doblet, fra 3,5 til 7,4 millioner kroner, opplyser hun i en e-post til Børsen.

Og med dagens strømpriser, blir regninga for 2022 rekordhøy: Hittil i år er utgiftene allerede på 7 millioner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer